Hardlopen is een prachtige en veelzijdige sport die de beoefenaar veel te bieden heeft. Het is ook een zware sport en blessures liggen al snel op de loer. Hardlopen doe je dus met verstand! De looptrainers van AV Hollandia zijn zich daar terdege van bewust en doen er alles aan om het plezier zoveel mogelijk te waarborgen. Zij zetten zich in om de atleten te helpen bij het op een verstandige manier behouden en verbeteren van het prestatieniveau.

Gebruik de links hieronder voor informatie die je kan helpen bij het met verstand beoefenen van het hardlopen.

Algemene tips                          Jaarplan                         Periodiseren                                                 Tempotabellen

Als je op het maandschema kijkt naar wat er gepland staat kan je, voordat je aan de training begint, in de tempotabellen opzoeken met welke snelheid de intervallen of de duurloop gelopen zou moeten worden.
Voorbeeld 1: Beste tijd op de 10 kilometer is 55 minuten. In het programma staat 10 x 400 meter gepland. De aanbevolen looptijd voor die 400 meter is 2 minuut en 3 seconden.
Voorbeeld 2: Beste tijd op de 10 kilometer is 47 minuten. In het programma staat een duurloop op tempo DL2 gepland. De aanbevolen snelheid vanuit de tabel is 5 minuut en 48 seconden per kilometer.

Hieronder de PowerPoint presentatie ‘Doelen stellen’ (de dia’s worden automatisch 10 seconden getoond. Je kan ook de navigatietoetsen gebruiken onder de dia’s).