Van harte welkom bij de A&B Junioren en Senioren afdeling van AV Hollandia.

Deze groep bestaat uit de volgende leeftijdscategorieën:

 • B junioren (U18): 15 – 16 jaar
 • A junioren (U20): 17 – 18 jaar
 • Senioren: 19 – 35 jaar

Zoals je wellicht al weet is atletiek een veelzijdige sport. Je kan er op verschillende disciplines uit de voeten waaronder werp-, loop- en spring onderdelen. Bij AV Hollandia kun je terecht om aan je conditie te werken en je werp-, loop- en springtechniek te verbeteren. Je eigen grenzen (persoonlijke records) verleggen is voor veel atleten een belangrijk doel. Ambitieuze sporters kunnen bij onze vereniging ook zomaar de (Nederlandse) topatletiek bereiken. Elk jaar zijn er wel een aantal Hollandia atleten die deelname afdwingen aan het Nederlands Junioren Kampioenschap atletiek in Breda, of het NK Senioren in het Olympisch Stadion in Amsterdam (*in 2017 in Utrecht).

Deze pagina geeft een overzicht van de trainers, trainingsdagen en andere activiteiten.


Trainingen

Doordeweeks zijn de algemene trainingstijden tussen 18:30 en 21:00. Ga naar de pagina trainingstijden voor een overzicht van alle trainingstijden.

 • Algemene trainingen worden op Ma+Wo (18:30-20:15) gegeven door Edwin Ellis. Tijdens deze algemene training komen de werp-, spring- en looponderdelen aan bod.
 • Nico van der Gulik geeft op de Di+Vr (19:00-21:00) baantraining gericht op sprint + horden.
 • Op de algemene trainingsavonden kan er worden gekozen voor specialisatie werpen (op maandag), horden (op woensdag) en polshoog (op woensdag).
 • Frank Dik geeft training aan de aangepaste sporters. Dit zijn sporters met een lichamelijke beperking. Ook ondersteunt hij de sprint-trainingen op deze dagen.
 • Herman Akkerman geeft lange afstand training voor senioren wedstrijdlopers op de aangegeven dagen.
 • Op zondag is er voor de lange afstand lopers ook nog een training in het duingebied. Dit wordt gegeven door Jan Conijn.

Sportverzorging

Het is mogelijk dat je door het sporten een blessure oploopt. De club biedt hiervoor op de maandagavond sportmassage en blessurebehandeling. Deze behandelingen worden gegeven door gespecialiseerde therapeuten die deze behandelingen doen tegen een geringe vergoeding.


Wedstrijden

Naast het trainen zijn er ook mogelijkheden om wedstrijden te doen. Voor deze wedstrijden is een wedstrijd licentie nodig die door de Nederlandse atletiekunie wordt toegewezen. Voor de wedstrijden kun je op de hoogte worden gehouden via het AB Senioren e-mailadres. Bij nationale wedstrijden is clubkleding verplicht. Clubkleding  van av Hollandia is te koop bij de vereniging. Voor leden van av Hollandia geeft Runnersworld – Hoorn 10% Korting bij aanschaf van schoenen en niet clubkleding.

NK indoor 2013 60mH


Activiteitencommissie

Naast het harde trainen is er ook tijd voor ontspanning. Als onderdeel van de ab-senioren commissie,
is er ook een activiteiten commissie. Vanuit de activiteiten commissie worden jaarlijks diverse
activiteiten georganiseerd. Doelstelling is om deze activiteiten jaarlijks uit te voeren. De
activiteitenkalender ziet er als volgt uit:

 • Gezamenlijk uit eten
 • Volleybal toernooi
 • Ludieke feestmeerkamp (zie flyer onder)
 • Halloween party
 • Sinterklaasfeest

Wil je geïnformeerd worden voor deze activiteiten, stuur dan een email naar de ab-senioren
commissie of de feest commissie:

ABSenioren@avhollandia.nl
feestcommissie@avhollandia.nl

Av Hollandia in actie op de ludieke feestmeerkamp in 2015.screen-shot-2016-09-24-at-15-21-53


Meewerkrooster

AV Hollandia organiseert ieder jaar veel weg- en baanwedstrijden. Voor deze activiteiten zijn veel vrijwilligers nodig. Hollandia vraagt van ieder lid daarin een bijdrage te leveren. Ieder lid ontvangt elk jaar een meewerkrooster waarin wordt gevraagd om te helpen bij een of twee activiteiten.


Informatie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de club, kijk dat regelmatig op deze website. Ook zullen we jullie informeren via het clubblad dat vier keer per jaar verschijnt. Hierin zal informatie komen te staan over wedstrijden en andere activiteiten. Daarnaast worden de AB-Senioren op de hoogte gehouden van de wedstrijden en activiteiten via het e-mailadres ABSenioren@avhollandia.nl.