av-hollandia-top-viewBaanatletiek is de verzamelnaam voor de loop-, sprint-, werp- en springonderdelen die op een atletiekbaan plaatsvinden. AV Hollandia beschikt over een prachtige 400 meter atletiekbaan. Deze baan ligt in het sportcomplex “Blauwe Berg” aan het Keern in Hoorn.


Jeugd

Op de baan vinden trainingen en wedstrijden van alle categorieën plaats. Bij de jeugd staat plezier in het sporten centraal. Sprint-, hardloop- werp- en springonderdelen komen allemaal aan bod. Wedstrijden zijn meestal in de vorm van een meerkamp, waarbij zowel een sprint-, spring- als werponderdeel wordt gedaan. De jeugdcommissie van AV Hollandia is erg actief en organiseert ieder jaar vele leuke uitjes en evenementen. Klik hier voor meer informatie over jeugd atletiek bij Hollandia.


A&B Junioren en Senioren

Vanaf de leeftijd van 15 jaar kom je in de categorie B-Junioren terecht. A-Junioren zijn 17-18 jaar en senioren 19 jaar en ouder. In deze categorieën kun je bij AV Hollandia terecht om lekker in de buitenlucht en onder professionele begeleiding aan je conditie en loop-, spring- en werptechniek te werken. Je eigen grenzen (persoonlijke records) stukje bij beetje verleggen is voor veel atleten een grote motivatie. Voor ambitieuze sporters is er bij onze vereniging ook ruimte om je te ontwikkelen. Elk jaar zijn er wel een aantal Hollandia atleten die deelname afdwingen aan het Nederlands Junioren Kampioenschap Atletiek, of het NK senioren. Klik hier voor meer informatie over A&B Junioren en Senioren.


Masters

AV Hollandia heeft sinds een aantal jaar een heren en dames master competitieploeg. Baanatleten van 35 jaar en ouder kunnen deelnemen bij de masters-categorie. Bij AV Hollandia zijn diverse masters actief. Klik hier voor meer informatie over Masters.