De trainingen op maandagavond, woensdagavond en zaterdagochtend van deze atletiekvereniging heeft lopers veel te bieden. Lekker bezig zijn staat hierbij voorop. Voor mensen die wel van lopen houden maar even een extra zetje nodig hebben om op gang te komen, is lopen in een groep stimulerend.

Onder leiding van deskundige trainers is het mogelijk drie keer per week te trainen. Er wordt in drie groepen getraind. Zo komen lopers van ieder niveau aan hun trekken. De baantrainingen vinden plaats op de kunststof atletiek-baan op de Blauwe Berg. De baantrainingen zijn afwisselend. Er wordt veel aandacht besteed aan looptechniek, coördinatie en gezondheid. Daarnaast is baantraining bij uitstek geschikt voor interval- en conditie-training. Op een speelse manier wordt zo aan de conditie gewerkt. De buitentrainingen bestaan doorgaans uit duurlopen, waarbij zoveel mogelijk over een afwisselend parcours wordt gelopen.


Groepen
  • Groep A: vrijwel uitsluitend op de baan – deze groep bestaat uit recreatieve lopers maximale afstand 4-8 km
  • Groep B 75% baan en 25% buiten de baan – maximale afstand 8-12 km
  • Groep C: 50% baan en 50% buiten de baan – maximale afstand 12-16 km
Trainingstijden

Voor de trainingstijden zie het overzicht Groepen en trainingstijden Loopgroepen

Naast deze sportactiviteiten worden door de verschillende groepen uiteenlopende activiteiten georganiseerd zoals een zwemavond, schaatsen in Alkmaar, avondje stappen, wandelen etc.
Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten meld je dan per e-mail aan bij holnieuws@gmail.com