Inleiding

Iedere woensdag organiseert AV Hollandia van 18:00 tot 19:00 uur een training voor Frame Runners op de atletiekbaan in Hoorn. Deze training is volledig afgestemd op jongeren, die vanwege een lichamelijke of meervoudige beperking niet zonder hulpmiddel kunnen hardlopen. Zij kunnen met behulp van een Frame Runner toch snelheid ervaren en conditie en kracht opbouwen.

Wat is een Frame Runner? 

Een Frame Runner is een driewielig frame met zadel, borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een beperking kunnen zich hierop lopend of rennend voortbewegen. De Frame Runner is een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. 

Het Hollandia Frame Running Team biedt deelnemers de mogelijkheid om sportief bezig te zijn door het aanbieden van verschillende oefeningen. Er is aandacht voor het verbeteren van snelheid, kracht, conditie en coördinatie en natuurlijk is het ook gezellig om met andere kinderen te sporten op de atletiekbaan. 

Deelname aan wedstrijden en evenementen

Behalve trainingen zijn er ook heel wat momenten in het jaar waarop de framerunners hun krachten kunnen meten tijdens wedstrijden en loopevenementen.

Voor onze framerunners organiseren we eigen loopnummers (sprint en middenlange afstand) tijdens de reguliere clubwedstrijden zoals de Gerrit Vos bokaal en de clubdag. Daarnaast doen we mee aan de Frame Run regiocompetitie waarbij framerunners van verschillende clubs uit de regio noordwest Nederland elkaar kunnen ontmoeten op en naast de baan.

Ook steeds meer loopevenementen bieden een afstand voor atleten met een beperking en dus ook voor framerunners.  We waren met de groep bijvoorbeeld al op het Zandvoort Circuit, de Egmond Run en bij de Dijkloop in Koedijk.

Aanschaf van een framerunner

Voor een proefles en de eerste periode is het mogelijk een framerunner van de club te lenen. Daarna is het de bedoeling dat de deelnemer een eigen framerunner aanschaft of bij de gemeente aanvraagt als sporthulpmiddel. 

Meedoen? 

Neem contact op met Mariska Verment op 0610708422 of via de mail: mariskaverment@hotmail.com

Kijk voor meer informatie over Frame Running op www.framerunning.nl

Een keer proberen kan altijd! 

De framerunners en de lift in het clubgebouw zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting het Gehandicapte Kind