Zaterdag 9 maart 2024 beginnen we weer bij AV Hollandia op de Blauwe Berg

Bikkeltraining, bootcamp, trailrunning? Alles begint bij de basis. En dat blijft Start to Run, de hardloopcursus voor beginners. Een concept dat zich de afgelopen jaren bewezen heeft! Gezelligheid, sterker worden, afvallen, conditie opdoen, leren hardlopen op techniek; alles zit in deze 7 weekse cursus.

Wat is dé manier om te leren hardlopen?
Leren hardlopen kan al in zeven weken. En het maakt niet uit of je nu al fit bent of niet. Of je (iets) te zwaar bent of prima op gewicht. Wat wel uitmaakt is dat je niet alleen van start gaat en de juiste begeleiding krijgt. Start to Run is dé manier om te leren hardlopen zonder die moeilijke stap alleen te zetten.


Hoe werkt dat dan?
Het Start to Run programma is voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en beginners. In zeven weken leer je 25 minuten aaneengesloten hardlopen op je eigen tempo.
Jan Conijn is een professionele trainer die jou hierbij begeleidt en coacht. Je leert de juiste loophouding- en techniek. En je traint altijd in een groep, wel zo gezellig en veilig toch? Samen werk je naar hetzelfde doel: 25 minuten hardlopen in week 7 tijdens de Start to Finish loop. Van een startniveau brengen wij de lopers en loopsters op een verantwoorde manier van bijna niets tot een duurloopje van 4 kilometer.

“Je moeder leerde je lopen, wij leren je hardlopen” is ons motto. Goed en verantwoord hardlopen heeft begeleiding nodig. Dat is precies wat av Hollandia je geeft.

Elke zaterdagochtend staat een groep enthousiaste en goed opgeleide trainers klaar om de vele beginners een uitgemeten training voor te schotelen. Een warming-up, rek- en strekoefeningen, de techniek in de vorm van loopscholing en een intervalprogramma. Daarnaast krijgen de deelnemers genoeg theoretische informatie om precies te weten wat ze doen. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig om de medische begeleiding vorm te geven. Cursisten krijgen ook de gelegenheid om op woensdagavond hun huiswerktraining onder begeleiding op de baan te doen. 

Kortom, voor €52,50 krijg je een pakket voorgeschoteld, een soort handleiding bij je loopschoenen, waarmee je de basis legt voor gezond leven en eventuele grootste sportprestaties. Verlenging bij de vereniging is altijd mogelijk. 

Veel start to runners hebben inmiddels meegedaan aan de Wijkenlopen of zelfs de Dam tot Damloop volbracht. Nog veel meer lopers hebben genoeg bagage meegekregen om op een verantwoorde en gezonde manier te blijven lopen.

Vanaf 9 maart 2024
AV Hollandia biedt vanaf 9 maart 2024 deze cursus voor de 37e keer aan!

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden via de site van hardlopen.nl of mail Simon Laan (sjberglaan@quicknet.nl).