AV Hollandia organiseert elk jaar diverse wedstrijden en evenementen in (de omgeving van) Hoorn. Onderstaand een overzicht en korte introductie van de jaarlijks terugkerende evenementen.


3e zondag in maart – Hollandia’s Dijkenloop

Een hardloopwedsrijd door Verkeersarm landelijk West-friesland met een 5, 10 en 16,1 km.


begin april/eind maart – Trainingspakkenwedstrijd

Eerste baanwedstrijd van het seizoen welke samen met SAV wordt georganiseerd. Het ene jaar op de baan van AV-Hollandia en en andere jaar bij SAV.


1e zondag in april: Westfriese Runbikerun

De Westfriese RunBikeRun is een duathlon wedstrijd, welke Stichting Sportief Westfriesland in samenwerking met AV-Hollandia organiseert.

Kijk op de website van de westfriese Runbikerun voor meer informatie


juni – CD-junioren bokaal

In  juni  organiseert AV Hollandia de CD-junioren Bokaal.


Aan het eind van de dag wordt er een bokaal, per categorie ( JD, MD, MC, JC) , uitgereikt voor de atleet met de beste overall prestatie(s)

Ga naar atletiek.nu Voor meer informatie en inschrijven.


september – Gerrit Vos Bokaal

In september  organiseert de AV Hollandia de Gerrit Vos Bokaal. Een wedstrijd voor Pupillen.
Deze wedstrijd wordt gehouden op de atletiekaccommodatie op het sportcomplex de Blauwe Berg te Hoorn.

Ga naar atletiek.nu Voor meer informatie en inschrijven.

Er is een overallprijs ( wisselbeker) voor de winnende vereniging. 

kijk hier voor de foto’s van 2018


Baancircuit XL

Instuifwedstrijd voor de categorieën Junioren A+B, Senioren en Masters (Junioren C/D mogen ook meedoen in de categorie Junioren B).

Het baancircuit XL zijn zes of zeven baanwedstrijden bij verschillende verenigingen in Noord-Holland. Per wedstrijd kun je punten halen. De zes beste prestaties tellen mee voor het klassement. Je bent de winnaar als als je in je onderdeel en categorie de meeste punten hebt gehaald. Er is een geldprijs te winnen.

De wedstrijden kenmerken zich door de gezellige, ontspannen en sportieve sfeer. Het niveau waarop je loopt, springt, stoot of werpt doet niet ter zake. Het plezier staat voorop! Voor de competitief ingestelde atleten zijn er bij elke wedstrijd prijzen beschikbaar. Bij de laatste wedstrijd wordt een algemeen klassement opgemaakt.

Meer informatie en voor-inschrijving op atletiek.nu


eind september – Clubdag

De jaarlijkse clubkampioenschappen vinden plaats op de baan van AV-Hollandia. De clubkampioenschappen worden afgesloten met de familie-estafette en een BBQ. 


Begin oktober: Rien Stout Scholieren veldloop

Leerlingen van basisscholen en van het voortgezet onderwijs kunnen meedoen. Afhankelijk van hun leeftijd lopen de leerlingen 1100, 1300 of 1600 meter. De start van alle in totaal negentien veldloopjes is op in het park aan de achterzijde van de bioscoop / hotel
Via een omtrekkende beweging door het park en nieuwbouwstraat rennen de leerlingen ten slotte over de atletiekaccommodatie naar de finish. Aan deelname aan de scholierenveldloop zijn geen kosten verbonden.


 eind oktober: Parkcross Hoorn

Jaarlijks wordt het Crosscircuit georganiseerd bestaande uit vijf individuele wedstrijden. De 1e cross wordt georganiseerd door AV-Hollandia in de Risdammerhout. Meer informatie op crosscircuit.nl