Liever overdag sporten? Op de woensdagmorgen wordt door een groep van o.a. oud clubleden getraind, waarbij er elke week van trainer (4 totaal) gewisseld wordt. Na bijna 10 jaar is deze groep gegroeid tot rond de 60 kaarthouders.

Het merendeel van de actieve leden is vanwege pensionering e.d. gestopt met werken. Voor mensen die woensdagochtend vrij zijn of werken met onregelmatige dienst biedt dit ook een uitkomst, zo kunnen zij toch hun training regelmatig bijhouden. Daaruit is het idee ontstaan om in plaats van ‘s avonds, overdag te gaan sporten op de mooie atletiekbaan van de AV Hollandia.
We weten allemaal dat je juist op oudere leeftijd de beweging erin moet houden. Immers: rust roest. Omdat we allemaal gezond willen blijven, is er nu de mogelijkheid om op ook een wat rustiger manier in beweging te blijven. De leeftijd van de leden van deze groep is tussen de 24 en 77 jaar en bestaat uit mannen en vrouwen waarvan ieder op zijn eigen niveau loopt.

In eerste instantie is ons hoofddoel het hardlopen. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van het krachthonk van AV Hollandia. Daarnaast zijn er ook trainingen in de duinen.

Het programma van de training bestaat uit:

  • Inlopen
  • Warming-up
  • Loopscholing
  • Loopprogramma op ieders niveau
  • Uitlopen
  • Eventueel krachttraining (in eigen krachthonk en krachttrainer)
  • Kleedkamers en douches aanwezig.

Na de training is er in de kantine koffie/thee.

Men betaalt voor inschrijving de eenmalige inschrijfkosten van € 7,50 en voor verzekering en lidmaatschap (Hollandia en KNAU) jaarlijks € 23,50. Er wordt gebruik gemaakt van een strippenkaart. De kosten van een strippenkaart zijn voor 10 trainingen € 20,00. (Komt men niet dan betaalt men niet.)

Leden van AV Hollandia kunnen gratis meetrainen

Kom eens vrijblijvend enige keren mee trainen..

De VOC-Hollandia-leden mogen alleen op de woensdagochtend trainen, aanvang 9.15 uur.

Inlichtingen: Administratie VOC-Hollandia woensdagochtendgroep:
pa.rijs@ziggo.nl (06 21498928)