Beste Hollandia lid,

Hieronder volgt een toelichting op de ledenkaart. Je kan hem via deze link digitaal invullen.

Roepnaam en achternaam

Graag je volledige voor en achternaam invullen. Voor de jeugdleden t/m junior C (t/m 15 jaar) vragen wij een van de ouders/verzorgers dit formulier in te vullen.

Naam jeugdlid

Graag de volledige voor en achternaam invullen van het jeugdlid, zoals ook bekend bij de ledenadministratie. Leden die junior B zijn (ca. 16 jaar) en ouder worden geacht zelf vrijwilligerstaken op zich te te nemen.

Werkzaamheden bij atletiekwedstrijden

bijvoorbeeld jurylid, hulpjurylid of hulp in wedstrijdsecretariaat. (Hulp)juryleden zorgen ervoor dat (onderdelen van) de wedstrijd ordelijk en eerlijk verloopt. Per atletiekonderdeel staat meestal een een team van 3-5 juryleden en hulpjuryleden. Het Jurylid is eindverantwoordelijke van de groep. Juryleden hiervoor een jurycursus gedaan en weten in principe de regels. Bij Twijfel kan altijd een scheidsrechter geraadpleegd worden.  Hulpjuryleden assisteren het jurylid en doen taken die minder verantwoordelijkheid of kennis benodigd. Voorbeelden zijn: opmeten van de afstand, aanharken bij verspringen, terugbrengen materiaal bij werpnummers.

In het wedstrijd secretariaat worden de uitslagen van alle atletiekonderdelen ingevoerd in het uitslagen programma.

Hollandia zou graag nog een paar juryleden verwelkomen. De cursus voor Jurylid algemeen wordt in maart in de avond gehouden op de club. Het bestaat uit 5 gezellige lessen, waarin de theorie wordt uitgelegd en welke vervolgens in de praktijk worden geoefend.  Kijk hier naar meer over de jurycursus.

Werkzaamheden bij hardloopwedstrijden

AV-Hollanda organiseert ook hardloopwedstrijden zoals de dijkenloop, parkcross en de Runbikerun. De taken die hier gedaan moeten worden zijn: parcours uitzetten, helpen bij inschrijven, drink post bemannen  en verkeersregelaar /parcourswachter.

Klaarzetten/uitzetten/opruimen wedstrijdmateriaal vooraf aan atletiekwedstrijden

Voordat een atletiekwedstrijd kan plaatsvinden wordt meestal op de avond of middag vooraf het grootste deel klaargezet/voorbereid. Je moet hier denken aan het aanbrengen van de belijning bij werponderdelen, egaliseren van de verspringbak, klaarleggen spullen voor bijvoorbeeld hoogspringen of poolstokhoogspringen, Aanbrengen van afzetlinten in verband met de veiligheid. Testen of spullen/apparatuur wel naar behoren werkt.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd worden de laatste voorbereidingen gedaan, zoals aankleden terrein, plaatsen startblokken, opbouw hoogspingen, eventueel bladblazen enzovoort.

Helpen in de kantine

Bij wedstrijden is de kantine open. Als het weer het toelaat is er ook een buitenkraam. Afhankelijk van welke wedstrijd is de frituur ook aan.

Tijdens trainingsavonden wordt vaak ook even nagezeten. ook hier zijn vrijwilligers voor nodig.

Verder is een aantal keren per jaar doordeweeks de kantine open bij een sportdag. Dit is vaak pas een aantal weken van tevoren bekend.

zie ook de pagina openstaande vacatures 

Onderhoudswerkzaamheden zoals Schilderwerk en elektrawerkzaamheden

Spreekt voor zich.

Terreinonderhoud

Diverse zaken op de baan moet bladblazen, sneeuwschuiven en meer klussen van dien aard.

Administratief werk

Administratief werk (thuis) op de computer. Ook notuleren bij vergaderingen kan dit bijvoorbeeld zijn.

Werkzaamheden voor het clubblad

4 keer paar jaar worden het clubblad gemaakt. Hiervoor moeten diverse werkzaamheden voor gedaan worden.

Werkzaamheden website

De website moet continue bijgehouden en onderhouden worden. Ook heeft de website een koppeling met facebook waar regelmatig artikelen op worden geplaatst.

Openen /sluiten accommodatie (en event. kantine) bij schoolsportdagen .

zie de pagina openstaande vacatures 

Verzorgen van trainingen of assisteren bij trainingen.

spreekt voor zich

Helpen bij de organisatie van sociale activiteiten

Bij de diverse commissies worden sociale activiteiten. Dit kan van alles zijn.

Welke deskundigheid zou u willen inzetten voor de vereniging?

Heb je door bijvoorbeeld je werk deskundigheid die de club wel zou kunnen gebruiken? Meld dit dan hier.