Wil je meer weten over de regels bij atletiekwedstrijden? En wil je iets extra’s doen voor de club? schrijf je dan in voor de jurycursus via deze link.

Waarom een jurycursus?
Bij alle wedstrijden zijn juryleden nodig; mensen die er voor zorgen dat de atleten aan wedstrijden kunnen meedoen. Een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder vrijwilligers. Taken van de juryleden zijn bijvoorbeeld meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij de lange afstanden.

Wat ga je leren?
Heb je je wel eens afgevraagd wat alle lijnen en tekens op de baan betekenen? Of Wanneer een estafettestokje geldig is overgegeven? Tijdens de cursus leer je de regels van de atletieksport in theorie en praktijk. Van ieder onderdeel worden de regels in theorie besproken om ze vervolgens in de praktijk te brengen op de baan, in een soort rollenspel. Een paar mensen spelen de atleet, jurylid of kritische toeschouwer. Dan blijkt het vaak lastiger dan je denkt om de juiste beslissingen te nemen!

Wat levert dit voor je op?
Veel meer plezier in atletiek door weten wat de regels zijn en vooral het bijdragen aan vrolijke gezichten van blije atleten. En door jouw hulp kunnen we bij Hollandia pupillen- en junioren wedstrijden blijven organiseren.  Je leert de kinderen kennen en ziet wat er allemaal bij een wedstrijd komt kijken, en je maakt veel persoonlijke records van heel dichtbij mee (ook die van je eigen kinderen). Met hoe meer juryleden we zijn, des te kleiner is de taak per jurylid.

Wanner is het?
De cursusavonden zijn op 9 en 16 mei en 6 en 13 juni van 19:30 – 22:00 in het clubhuis bij AV-Hollandia. Er zijn geen kosten aan verbonden.

En na de cursus?
Na de cursus ben je in staat om in het ‘echie’ te jureren bij een (pupillen)wedstrijd. Het is echter net als bij je rijbewijs. Je leert het pas echt, door het in de praktijk te doen.

Vooraf aan het seizoen krijg je van de wedstrijdorganisatie een mail met data van wedstrijden die bij Hollandia worden gehouden. Je kunt zelf opgeven wanneer je een wedstrijd wilt jureren. Het aantal wedstrijden is dus niet aan een minimum of maximum gebonden.

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor ouders van pupillen, ouders van junioren, opa’s en oma’s, junioren; iedereen kan meedoen!  De jurycursus gaat door mij minimaal 8 deelnemers. Het maximum is 16 deelnemers. Ook van andere omliggende verenigingen zijn deelnemers welkom, mits het aantal van 16 daarbij niet wordt overschreden.

Aanmelden
Heb je al een atletiekunienummer? Meld je dan rechtstreeks aan via de atletiekunie, via deze link.

Heb je geen atletiekunienummer? Dan moet eerst een atletiekunienummer worden aangemaakt voordat je kan aanmelden. Stuur mij in dat geval een e-mail met je naam, adres en geboortedatum. Dan wordt dit z.s.m. in orde gemaakt.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze cursus? Neem contact op met Melvin Tuil via melvintuil@gmail.com of telefonisch via 06-21551472.