Maarten is als vrijwilliger bij de AV Hollandia betrokken geraakt door zijn zoon en toenmalig bestuurslid Ton Druijf. Nadat Maarten met pensioen ging wilde hij zich nuttig maken door vrijwilligerswerk te doen.

Maarten maakte de beneden ruimten in het clubhuis schoon en hij hield ook de buitenkant schoon. Hij verzorgde de begeleiding van de schoolsportdagen. ‘s Morgens opende hij de accommodatie en gaf hij de materialen uit. En in de loop van de dag nam hij de materialen weer in, maakte hij de ruimten schoon, leegde hij de afvalbakken en sloot hij weer af. Zo hielp hij wel 35 tot 40 scholen op de Blauwe Berg voor hun schoolsportdag.

Maarten hielp ook bij het gereedmaken van de baan daags voor de baanwedstrijden. Zandbakken vullen en vlak maken, krijtlijnen trekken voor de werpsectoren. En hij hielp bij het wieden van het onkruid in de werpsectoren voor de wedstrijddagen.
Om de week moesten de containers buiten het hek worden gezet om te worden geleegd. Omdat de kosten voor het legen per container ging klom Maarten tot hoge leeftijd in de container om deze goed aan te stampen zodat er zoveel mogelijk afval in kon.

Voor al zijn vrijwilligerswerk heeft Maarten de Wiljan Loomansspeld ontvangen, destijds in het leven geroepen door het toenmalig bestuur voor leden van de vereniging die veel vrijwilligerswerk deden voor de vereniging.

Wij wensen de familie veel sterkte nu hij er niet meer is.