Geef je op voor één of meerdere cross-competitiewedstrijden via deze link.

Lijst tot nu toe ingeschreven deelnemers 2e Crosscompetitie 4 Februari 2017, Anna Paulowna

Zie alle benodigde info op de website van AV-Dokev

Ook dit jaar wordt er weer een crosscompetitie georganiseerd. Wat houdt een cross precies in?
Een cross is een hardloopwedstrijd over verschillende (onverharde) ondergronden, bijvoorbeeld over gras, door het bos, over dijkjes of tijdens het lopen over bijvoorbeeld een hooibaal springen. De afstand van de cross is minimaal 800 (mini-pup) meter en maximaal 1500 meter voor pupillen. CD Junioren lopen minimaal 1500 tot maximaal 3500 m. Iedereen loopt in zijn eigen leeftijdklasse.
De crosscompetitie bestaat uit drie wedstrijden. Bij een goed individueel resultaat mag je aan de crossfinale meedoen (dan moet je aan tenminste twee van de drie wedstrijden hebben meegedaan). Ook is er een ploegenklassement. Veel meer informatie kun je vinden op de site www.atletiekcompetities.nl.

Om kennis te maken met een cross-wedstrijd en/of als oefening voor de competitiewedstrijden nodigt Hollandia alle jeugdleden uit om mee te doen aan de Parc-cross in Hoorn. Het grootste verschil van de Parc-cross met een cross-competitiewedstrijd is dat er kinderen van meerder leeftijden bij elkaar lopen.

Crossen.De ideale manier om de conditie op peil te houden in de winter! Het kost niet een hele dag en is goed te combineren met andere zaterdagactiviteiten.

De wedstrijden
1e wedstrijd, 19 November 2016, Heilo, AV TRIAS
2e wedstrijd, 14 Januari 2017, Castricum, AV Castricum
3e wedstrijd, 4 Februari 2017, Anna Paulowna, AV DOKEV

Finale, 11 maart 2017, AAC Amsterdam

Geef je op voor één of meerdere cross-competitiewedstrijden via deze link.

De vereniging betaalt het inschrijfgeld. Als je onverwacht niet kunt terwijl je je wel had opgegeven, geef dit dan uiterlijk 1 week voor de wedstrijd door aan jeugdhollandia@hotmail.nl. Als je je later afmeldt, berekenen wij de inschrijfkosten door, tenzij er sprake is van overmacht of ziek en zeer, uiteraard.
Na opgave worden de chronoloog en andere nuttige informatie op tijd doorgegeven.