Best en lieve sportvrienden,

Ik kreeg zaterdag het trieste bericht van Margreet Poelgeest, dat Jan Otsen vrijdagnacht is overleden.  Margreet is de zus van Jan.

We wisten en zagen het aan Jan, dat hij steeds meer achteruit ging. Toch is hij woensdag 1 week geleden nog op de koffie geweest bij de VOC-ochtend.  Donderdag erna heb ik hem nog gezien en gesproken. Hij vertelde, dat hij het fijn gevonden had, om weer een aantal sportvrienden te hebben gesproken. Maar ook het kleine stukje lopen naar de Blauwe berg had hem moeite gekost. Zo kennen wij Jan niet. Kort geleden fietste hij nog overal heen, om mensen te bezoeken of als vrijwilliger bij sportevenementen te helpen. Ook nu hij zo ziek was, had hij grote moeite zich voor deze werkzaamheden af te melden.” Dit jaar niet meer, maar misschien volgend jaar, als ik weer beter ben. “ Het leek alsof Jan de ernst en de sombere vooruitzichten niet helemaal besefte.

Zo heb ik die donderdag geen definitief afscheid genomen van Jan. Ik ging een weekje op vakantie en zou hem daarna weer zo gauw mogelijk opzoeken. Maar afgelopen week traden er complicaties op met hoge koortsaanvallen. Dit heeft zijn zieke lichaam niet meer aangekund.

Jan heeft zijn lichaam bij sterven aangeboden aan de medische wetenschap. Er zal dan ook geen uitvaart plaatsvinden.

Wel heeft Margreet de wens, om Jan te herdenken in samenzijn met enkele familieleden, oud collega’s Op Maat en natuurlijk de sportvrienden van Hollandia.  Als dit in de Hollandia kantine zou kunnen, zou heel gepast zijn.

Gerbrand Beunder

Naschrift: de herdenking zal plaatsvinden op woensdag 18 december tussen 13:00 en 15:00 uur in de kantine van AV Hollandia,