Hollandia ’s Parkcross, eerste wedstrijd van All4Running Crosscircuit 

Zondag 30 oktober is het weer zover!. Het All4running Crosscircuit start met de Parkcross , dat plaatsvindt in het park Risdammerhout. Het is  tevens de eerste wedstrijd van het Cross-circuit ,dat al 24 jaar in de kop van Noord Holland bestaat. De wedstrijdenreeks trekt jaarlijks veel – sterke –deelnemers bij zowel mannen als vrouwen.

De crossen zijn voor veel atleten en atletes een goede manier om kracht en snelheid in hun trainingsprogramma te brengen. Na het cross seizoen staat bijvoorbeeld De Halve van Egmond al snel voor de deur. Veel regionale toppers willen onderling graag de strijd aangaan. De vijf wedstrijden zijn voor wat betreft hun parcours zeer verschillend. Hollandia ‘s Parkcross is bochtig en heuvel op – heuvel af , de Dijkgatsboscross is een afwisseling van blubber en snelle bospaden, de Streekboscross bijna altijd zwaar door de natte en vette klei paden en de Duincross in Den Helder zwaar door duinbeklimmingen en het stuk over het strand. De veldloop in Spierdijk lijkt dan van de vijf de makkelijkste… Alle deelnemers willen zich in hun leeftijdsklasse meten aan hun concurrenten. Want aan het eind zijn er voor de best geklasseerde atleten mooie prijzenpakketten te verdienen. En de eer natuurlijk! Wat ook gezegd moet worden; je hoeft helemaal geen “grote” loper te zijn om aan het circuit mee te doen, de wedstrijden zijn gewoon leuk!

Start circuit in Hoorn

De start van het circuit is altijd in Hoorn , op de laatste zondag van oktober en de finale vindt plaats in Spierdijk; de tweede zondag van december. 

Parcours

Het parcours in Hoorn is, voor de vrouwen drie ronden, met daarin gras, bos- en asfaltpaden en een aantal nijdige heuveltjes, die een paar keer beklommen moeten worden. De mannen lopen één ronde meer. Na de finish heeft de organisatie voor elke deelnemer een smakelijke herinnering klaarliggen.

Locatie voorinschrijving op andere locatie als voorheen

Als gevolg van de renovatie van het eigen clubgebouw, vindt de inschrijving plaats bij De Rode Luifel aan de Scheerder 3. Daar is, net als andere jaren, een grote tent neergezet , waarin de kleding gelegd kan worden.

Starttijden en inschrijfkosten

De jongste jeugd  (t/m 9 jaar) start om 9.45 uur, met 1000 meter. Daarna de drie andere series en om 10.45 uur de wedstrijd dames over 5500 meter. De mannen sluiten af om  11.45 uur met hun wedstrijd over 7800 meter. De jeugd betaalt € 4,- en senioren betalen € 10,- inschrijfgeld. Doe je het gehele circuit, dan betaal je slechts voor 4 van de 5 wedstrijden! (€ 38,-). Inschrijven kan via www.crosscircuit.nl.

De overige crosses

De andere data van deelnemende crosses zijn Dijkgatsbos-cross 13 november(av Wieringermeer) , Streekbos-cross 20 november (SAV), Duincross Den Helder 4 december ( Noordkop) en St George cross (av Hera) op 11 december.

Sponsoren

Het circuit wordt naast All4Running ook financieel ondersteund door Univé Noord-Holland, Studio Hekwerk en Stumpel Boekhandel en Kantoorartikelen .

Voor info www.avhollandia.nl en www.crosscircuit.nl