Ons erelid Gerrit Vos is overleden. Gerrit was een markant een bevlogen mens. Jarenlang heeft hij training gegeven aan de jeugdleden van onze atletiekvereniging. En natuurlijk begeleidde hij hen ook bij het bezoeken van wedstrijden.

Als kinderen lid wilden worden van de club ging Gerrit op huisbezoek. Hij maakte kennis met het gezin en vertelde enthousiast over de vereniging en de atletieksport. Hij gaf in het gesprek ook aan welke ondersteunende werkzaamheden door de ouders konden worden gedaan. Deze werkwijze
bleek een groot succes want nagenoeg alle ouders toonden zich betrokken en hielpen een handje mee.

Op een gegeven moment werd het aantal jeugdleden van de atletiekvereniging Hollandia zo groot dat Gerrit zich alleen nog bezig hield met de pupillengroep. Toen Gerrit stopte met zijn werkzaamheden voor de club werd hij als dank voor al zijn werkzaamheden benoemd tot erelid en
kreeg onze jaarlijkse pupillenwedstrijd bekendheid onder de naam ‘Gerrit Vos-bokaal’. En natuurlijk was Gerrit alle jaren aanwezig om de bokaal uit te reiken.

Martijn Visscher, één van onze voormalige jeugdleden en nu landelijk actief als microfonist bij nationale atletiekwedstrijden, heeft Gerrit Vos onlangs nog opgezocht (zie bijgaande foto). Zijn kinderen namen op dat moment deel aan de ‘Gerrit Vos-bokaal’.

De atletiekvereniging Hollandia wenst de familie Vos, zijn vrouw Aafje en alle kinderen en kleinkinderen, veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. We kijken terug op vele mooie herinneringen en we zijn dankbaar voor alles wat Gerrit voor de club heeft gedaan.