Nog een week en dan is het zover. Zaterdag 5 augustus is mijn wedstrijddag op het EK Masters in Aarhus (Denemarken), deze dag ga ik proberen zo hoog mogelijk te eindigen in de werpvijfkamp. In één dag moet ik 5 werponderdelen doen, per onderdeel krijgen we 3 pogingen. De onderdelen zijn kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, kogelslingeren en gewichtwerpen. Gewichtwerpen is een onderdeel dat met name bij de masters wordt beoefend, het gewicht is ruim 2 keer het slingergewicht en net als bij slingeren moet je aantal keer in de ring draaien. Het zwaarste en spannendste onderdeel, ik begin het nog maar net goed onder de knie te krijgen. Een medaille zit er waarschijnlijk niet in, een aantal concurrentes zijn van wereld niveau, maar zeker een plek bij de eerste tien van de totaal 22 deelnemers moet kunnen. Ik ga voor een nieuw persoonlijk en clubrecord. En natuurlijk hoop ik daar veel nieuwe ervaring op te doen en een leuk wedstrijd te hebben. Dinsdag vertrek ik samen met mijn vriend Peter, mijn supporter en fotograaf naar Aarhus. Ik ga ervoor, ik heb er erg veel zin in.