De tijd van handgeklokte tijden zijn bijna verdwenen en de zitplaatsen bij de finish voor de jury tijd en aankomst blijven leeg. Tijden worden elektronisch gemeten en er is windmeting bij de ET waardoor het op ‘gevoel’ vaststellen van windvoordeel ook is verdwenen. Bij steeds meer wegwedstrijden wordt gebruik gemaakt van chips waardoor bruto en netto tijd tevoorschijn komen. Bovendien wordt er ook steeds gebruik gemaakt van gecertificeerde parkoersen waardoor er ook geen twijfel meer is over de exacte afstand. Tijd dus om ons reglement van clubrecords aan te passen aan de actuele situatie, waarbij we natuurlijk het wedstrijdreglement van de Atletiekunie lijdend is en ons houden aan het aanbevolen wedstrijdprogramma.

Met de opkomst vooral in het zuiden en oosten van ons land worden wedstrijden gehouden met Athletics Champs voor de pupillen, waarbij niets meer exact wordt gemeten. Hoe we daarmee moeten omgaan met eventuele records is ons nog niet duidelijk.

Het gehele reglement komt in ons clubblad van januari met daarin ook een grote lijst van de verbeterde clubrecords van 2017

Joop Musman