Vanaf 30 september 2018 is het hele sportcomplex van Atletiekvereniging Hollandia rookvrij, waardoor roken op onze verenging niet meer is toegestaan.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?

Vanaf 30 september 2018 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de baan zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als AV Hollandia onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat je, net als AV Hollandia, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdleden en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen het bestuur van AV Hollandia.

Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

Het rookvrije beleid van AV Hollandia is opgenomen de regels van het accommodatiegebruik. Deze zijn te vinden op de website onder het kopje trainers.