Met een uitstekende discusworp van 42,54m. heeft B-Junior Lara Smits afgelopen weekend beslag weten te leggen op de zilveren plak bij het NK junioren in Amersfoort. In de trainingsweek vóór de wedstrijd landde de discus nog een aantal keer in de netten, maar dit bleek een slechte generale op weg naar een prima uitvoering: een dik nieuw PR op het moment dat het er toe deed. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Lara nam naast het discuswerpen ook deel aan het kogelstoten en speerwerpen. Met een stoot van 12,35m en worp van 37,39m nam ze hierbij resp. plek 10 en 9 in.

Ook A-Junior Timothy Bennis liet van zich spreken dit weekend. Met een nette 11,52 sec. op de 100m wist hij zich als 15e te plaatsen voor de halve finales. In de halve eindstrijd dook hij zelfs nog iets onder zijn tijd uit de series. Met 11,41 sec. eindigde Timothy op de 11e plek. Helaas geen finale, maar wel een aanscherping van zijn persoonlijk record. Dat het met de snelheid wel goed zat, liet Timothy tevens zien op de 200m. Zijn tijd van 23,11sec. was opnieuw goed voor een PR en ook deze prestatie leidde tot een plek in de halve finales. Daar kwam hij wederom dichtbij een aanscherping van zijn nieuwe beste tijd, maar moest uiteindelijk met 23,27 sec. genoegen nemen met de 12e plaats.

Met een tijd van 51,45 sec. wist A-junior Quinten van Delft zich als een van de tijd-snelsten te plaatsen voor de halve finales op de 400m. In de tweede ronde kwam hij met 51,18 sec. dicht bij zijn opgegeven beste prestatie van 50,99 sec, maar wist hiermee niet door te dringen tot de finale. Op de 800m viel de loting voor de serie-indeling voor Quinten wat ongelukkig uit. Zijn tijd van 1.58,61 sec. zou in een andere serie ruimschoots voldoende zijn voor de volgende ronde, maar jammer genoeg ging die vlieger niet op.

MB-Junior Bente Tuil kwam redelijk dicht in de buurt van een plek in de finale op het onderdeel 100m horden. Haar tijd (en nieuw PR) van 16,33 sec. was goed voor plaats 10, waar de eerste 8 mogen deelnemen aan de finale. Bij het hoogspringen kwam Bente helaas niet hoger dan 1,56m, maar wist de (behoorlijke) aanvangshoogte van 1,51m. wel in één poging te bedwingen.

De vijfde Hollandiaan die afgelopen weekend meedeed was Enzo Meerstra, die deelnam aan het kogelstoten bij de A-junioren. In poging 3 stootte Enzo een uitstekende 13,48m., wat goed was voor plaats 8. Enzo’s bescheiden ‘Danku danku’ na felicitaties in de Whatsapp belooft nog wat voor de toekomst.

Met diverse persoonlijke records en de prachtige zilveren medaille van Lara was het zonder meer een mooi junioren atletiekweekend!