In het weekend van 23/24/25 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen U18 en U20 in Bergen op Zoom. Van Hollandia deden er maar liefst 11 atleten mee: Bente Tuil, Hidde de Jager, Jill Hoeve, Jinte Braas, Kyra Laan, Lara Smits, Phinian Metz, Senna Gilling, Sophie le Blansch, Sophie Roos en Ymme van Komen.

Bente begon haar wedstrijd met verspringen. Zij kwam hier tot een afstand van 5,23 meter en werd hiermee 7e in de finale. Helaas zat het hordenlopen erg kort op het verspringen en kon ze zich niet zo goed voorbereiden, ze kwam helaas ten val. Op zondag deed Bente mee met het hoogspringen en sprong ze 1,62 meter. Ze werd hiermee 5e.

Hidde deed zaterdag mee met de 1500 meter en liep hier een dik pr van maar liefst 8 seconden.

Jill deed zaterdag mee met de 400 meter waar ze een pr liep en hiermee door mocht naar de halve finale. Zondag deed ze ook mee met de 200 meter waar ze een prima tijd neerzette na al 2 keer een 400 meter te hebben gelopen.

Jinte begon haar wedstrijd al op vrijdag en deed mee aan de 400 meter horden waar ze een pr liep van 3 seconden en door mocht naar de finale. In de finale werd ze knap 5e.

Op zaterdag deed ze ook nog mee aan de 400 meter vlak, hiermee mocht ze door naar de halve finale waarin ze een weer een pr liep.

Bij Kyra was het erg spannend. Zij deed mee met polsstok en werd hier met een dik pr over de 3.02 meter 4e. Ze had dezelfde hoogte behaald als de nummer 3, maar helaas had ze een foutpoging meer en stond ze hierdoor net niet op het podium.

Lara begon zondag met discuswerpen, haar beste nummer waar ze kans had om te winnen. Helaas lukte dat niet en werd ze knap 2e, dus een zilveren medaille. Ook met kogelstoten was het podium haar doel. Jammer genoeg werd ze in de laatste ronde nog gepasseerd, waardoor ze uiteindelijk 4e werd.

Phinian deed mee aan de 100 en 200 meter sprint. Op de 100 meter kwam hij heel dichtbij zijn pr en op de 200 meter liep hij een mooi pr van ruim 2 tienden.

Senna deed ook mee aan de 100 en 200 meter sprint. Op de 100 meter liep hij in de halve finale een mooi pr wat hem een plekje opleverde in de finale. In de finale werd hij 7e. Op de 200 meter snelde hij ook naar een pr wat hem ook op de 200m een finale plek opleverde. Helaas werd hij gediskwalificeerd in de finale.

Finale 100m, met deelname van Senna (baan 1)

Sophie le Blansch deed mee met het kogelslingeren. Zij stond onder veel druk in haar laatste poging omdat haar eerste 2 pogingen ongeldig waren. In de laatste poging slingerde zij de kogel naar een prima afstand. Helaas net niet genoeg voor de finale, zij eindigde als 9e.

Sophie Roos deed zaterdag mee met de 400 meter waarin zij een mooi pr liep.

Ymme deed vrijdag mee aan de 400 meter horden. Zaterdag deed hij mee aan de 1500 meter waarin hij een pr liep van 4 seconden. Naast deze onderdelen deed hij ook nog mee aan de 3000 meter Steeple Chase waarin hij een pr liep van 1,5 seconden en hier 8e werd.

Het hele weekend waren onze trainers Iwan, Henk-jan, Freya en Truus aanwezig om ons te coachen, supporten en ondersteunen. Hier zijn wij als atleten heel erg blij mee. Ook hebben we het hele weekend veel support gehad van ouders, bekenden en is er onderling veel aangemoedigd.