Op de vroege zaterdagochtend vertrokken 6 atleten naar Apeldoorn. Een nationale wedstrijd met al zijn officiële regels zoals uiterlijk meldtijd, callroom tijd, kwalificatie en begeleiding naar het onderdeel. Best spannend, ook voor de ouders die alles van een afstand moeten aanschouwen.

Vandaag alleen onze D-jeugd. Nikki de Smit en Sophie Le Blansch moesten als eerste in actie komen op het onderdeel kogel. Het niveau lag hoog en met de 6.82 m voor Sophie en 5,67 m voor Nikki helaas geen finale. Op het middenterrein maakte Bente zich klaar voor de 60 m horden. Met een tijd van 11 rond (pr) plaatste zij zich voor de halve finale later op de dag.Senna Giling’s eerste onderdeel was verspringen. Met 4,06 m een 13e plaats, net een plaatsje te kort voor de finale. Jammer maar er was geen tijd om te balen want de baan was vrij gemaakt voor de 60 m sprint. Daar kwamen als eerste Sophie Roos en Nikki aan de start. Sophie verbeterde haar pr naar 9,38 sec en Nikki klokte 9,44 sec. Niet veel later begon het ver voor Sophie Le Blansch. Dat het toch anders springt met een junioren afzetbalk ondervond Sophie helaas ook. Alleen de eerste sprong was geldig. Met een voetlengte van haar pr liet zij 3,65 m noteren.

Ook Senna verscheen aan de start van de 60 m en plaatste zich met een mooie tijd van 8,96 sec voor de halve finale. Ondanks zijn zeer relaxed en op spaarstand gelopen 600 m waar hij op 2.15,85 sec finishte, kon hij zijn tijd van de series niet verbeteren. Met 9,10 sec sloot Senna zijn dag af. Tijdens deze wedstrijd werden er ook estafette gelopen. De 4 dames Nikki, Sophie, India en Sophie Roos liepen in de laatste serie. Het blijft een lastig onderdeel en zeker op een baan met korte bochten is het best lastig lopen. Helaas viel het stokje tijdens de wissel waardoor een super tijd niet meer mogelijk was. Ondanks dat, een mooie 34,64 sec en een Clubrecord.

De hordes werden weer in de baan geplaatst voor de halve finales. Bente had de smaak te pakken en liep ondanks een trage start een nieuw pr. 10.91 sec.

Na een verdiende rustpauze werd de binnenbaan klaar gemaakt voor hoogspringen en werd er op de ronde baan  gestart met de 1000m. India plomp en Sophie Roos kwamen in de 2e serie in actie. Sophie liep een sterke race waar ze met haar eindsprint toch de 3e plaats behaalde in een nieuw pr van 3.35,56 sec. India finishte in een mooie tijd 3.44,37 sec wat toch goed was voor een 20e plaats in een groot deelnemersveld. Sophie werd 11e over-all.

Bente was als laatste aan de beurt na een lange dag. Haar favoriete onderdeel, hoogspringen waar ze haar titel van vorig jaar moest verdedigen. Ze kwam tot 1.50 en pakte daarmee de gouden medaille. Een lange dag met mooie prestaties voor al onze junioren.

Morgen is het de beurt aan C-junior Lianka Wit. Succes!

 

Een trotse trainster

Kijk hier voor alle foto’s en filmpjes die dag