Tijdens de finale van de pupillencompetitie die vandaag in Haarlem plaatsvond, waren het de meisjes B pupillen die de prijzen voor Hollandia binnen haalden. Als team eindigden Emma Le Blansch, Jayda Koeten, Michelle Woldberg en Eva Boumans met een ruime voorsprong op de 1e plaats. Verder eindigden Emma en Jayda individueel als nummers 1 en 3 op het podium.
De basis van de teamprestatie werd gelegd door de winnende estafette, in een tijd van 26,31 sec. Ook bij het kogelstoten werden veel punten behaald, waarbij Emma haar kogelstoten clubrecord met 7,46 meter bijna evenaarde. Jayda viel ook op met haar stoot van 6,36 meter, waarbij de meiden in het deelnemersveld van 45 meisjes 1 en 2 werden op dit onderdeel. Op de sprint eindigde Jayda als 2e en Emma als 4e. Tenslotte wist Emma het onderdeel verspringen winnend af te sluiten met een afstand van 3,88 meter. Opvallend waren verder de mooie nieuwe PR’s van Michelle met kogelstoten en verspringen. Omdat Eva ook een gedegen wedstrijd liet zien, eindigden de 4 meiden als 1e, met maar liefst 452 punten voorsprong op nummer 2 SAV.
Natuurlijk waren er nog veel meer mooie prestaties. Wat te denken van de 6e plaats van Maartje Tuil bij de MPA1, met onder andere een nieuw PR van 3,95 meter bij het verspringen. En de 7e plaats van Guusje Martens bij de meisjes mini pupillen. Jill Hoeve viel bij de MPA2 op met een nieuw PR op de 60 meter (9,33 sec) en uiteindelijk een top-10 notering in het eindklassement. Ilse Boumans kwam bij de MPC net 1 punt tekort voor een plaats in de top-10.

Iedereen heeft goed z’n best gedaan en het was een gezellige dag. Trainers Jacqueline en Mariette bedankt. Ook Melvin en Erwin bedankt voor jullie jury-activiteiten. En uiteraard alle ouders voor de aanmoedigingen en hulp.
De uitslagen van alle Hollandianen vind je hier:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/24937/55/