Op 10 februari 2023 is een oud lid van onze atletiekvereniging Hollandia overleden. Hans Schouten was lange tijd binnen onze vereniging actief als werper. Hij vertegenwoordigde de vereniging tijdens competitiewedstrijden, maar hij nam individueel als Master ook deel aan diverse nationale en internationale topwedstrijden.

Hans begon zich pas vanaf zijn 30ste wat serieuzer met atletiek bezig te houden. Op de oude accommodatie bij de HV&AV Hollandia bleek al snel dat hij veel talent had voor kogelstoten en discuswerpen. Hans was een gedreven sporter die overal informatie zocht over onderwerpen als werptechnieken, trainingsmethodieken en gezonde voeding. Hans trainde gemiddeld 5 dagen per week intensief. Omdat hij ook nog een eigen bedrijf en een gezin had was het voor hem altijd krap plannen.

Hans heeft altijd op hoog niveau gesport. Hij heeft deelgenomen aan diverse WK en EK toernooien voor Masters. Zo bezocht hij evenementen in Noorwegen, Amerika, Griekenland en Zweden. Hij moest er regelmatig concurreren met wereldtoppers, die op jongere leeftijd al één of meerdere keren waren uitgekomen op de Olympische Spelen. Hans stond regelmatig op het erepodium, met als hoogtepunt de zilveren medaille voor kogelstoten tijdens een WK.

Hans had er spijt van dat hij niet eerder begonnen was met kogelstoten en discuswerpen. Diverse (internationale) trainers die hij regelmatig tijdens de vele binnen- en buitenlandse toernooien sprak, hadden Hans wel een succesvolle professionele carrière toegedicht.

Hans is nog steeds in het bezit van vele clubrecords: 17 outdoor records en 4 indoor records. Daarnaast is hij ook op de nationale ranglijsten bij het kogelstoten en discuswerpen maar liefst 5x terug te vinden in de top 3 van Nederland.

Wij wensen de familie van Hans, zijn vrienden, bekenden en andere naasten heel veel sterkte. Ook in de toekomst blijft hij er in gedachten bij.

Namens het bestuur AV Hollandia

Nico van der Gulik

Tagged on: