Heel vroeger stond ongeveer op de plaats van de huidige brandweerkazerne op het Kleine Oost een kistenfabriek van de fa. Halbertsma. Toen dit bedrijf werd opgeheven kwam het gebouw leeg te staan en dat was net in de tijd dat schouwburg Het Park op het Achterom werd gesloopt en nieuw werd gebouwd op de Westerdijk. Een tijdelijke ruimte werd toen gerealiseerd in de kistenfabriek, zodat de voorstellingen door konden gaan. Toen de schouwburg aan het Hoornse Hop in gebruik werd genomen kwam de hal van de kistenfabriek opnieuw leeg.

De HV&AV Hollandia (de atletiek maakte daar sinds 1953 deel van uit, daarvoor was het zelfstandig Marathon) kreeg deze ruimte vanwege de groei in het Julianapark als trainingsaccommodatie ter beschikking. Met veel inzet van vrijwilligers en de firma Ooms die de ondergrond asfalteerde, kwam er een toen voor die tijd een ideale overdekte trainingsruimte voor de voetbal en de atletiek ter beschikking. Bovendien lag daar ook de mat voor het hoogspringen, waardoor daarop ook kon worden getraind.

Een hele oude foto van de hal uit die tijd is weer boven water gekomen.

Het was ook een tijd dat er indoorwedstrijden werden gehouden, meestal in veilinghallen vanwege de ruimte. De gymzalen waren daar te klein voor. Later werden er ook wedstrijden gehouden in sporthallen. Hollandia heeft in de veilinghallen van Zwaag (die later is verbrand) in ‘63, ‘64 en 65 ook indoorwedstrijden georganiseerd.