Vandaag vond in de nieuwe indoorhal van AV Lycurgus in Assendelft een athletic champs wedstrijd plaats voor pupillen. Alle pupillen werden in teams ingedeeld. Ieder team deed in ruim 2 uur tijd 6 onderdelen. In 20 minuten tijd mocht een groep van ongeveer 10 kinderen zoveel mogelijk pogingen doen bij ieder onderdeel.

Er stonden ‘normale’ onderdelen op het programma, maar ook enkele nieuwe. Zo mochten B-pupillen Kim de Greeuw, Kim van Keulen, Alex van Eldik en Dave Visser ‘s ochtends in actie komen op de 40 meter, 40 meter horden, verspringen, kogelstoten, medicienbal stoten en 4 minuten zoveel mogelijk meters maken. Het ging ze goed af, met veel mooie prestaties. Ze eindigden in het totale klassement uiteindelijk als 9e (Alex), 18e (Dave), 33e (Kim de Greeuw) en 35e (Kim van Keulen).

‘s Middags was het de beurt aan de A-pupillen, met namens Hollandia Emma Le Blansch (A1) en Maartje Tuil (A2). Opvallend was dat ze van het totale deelnemersveld 1e en 2e werden bij het onderdeel polstok verspringen, terwijl ze dit niet eerder hadden gedaan. Daarnaast stonden ook 60 meter sprint, 60 meter horden, kogelstoten, hoogspringen en 6 minuten meters maken op het programma. Uiteindelijk eindigden de meiden als 1e (Emma) en 5e (Maartje) in het totale eindklassement van jongens en meiden A1/A2. Ze konden bovendien weer de nodige mooie PR’s aan hun lijstje toevoegen.

Bekijk hier de uitslag van alle Hollandianen:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25114/55/