Liever overdag sporten? Op de woensdagmorgen wordt door een groep van oud clubleden (VOC) getraind, waarbij er elke week van trainer (4 totaal) gewisseld wordt.Na 6 jaar is deze groep gegroeid tot rond de 50 kaarthouders.

Het merendeel van de actieve leden is vanwege vut e.d. gestopt met werken. Voor mensen die woensdagochtend vrij zijn of werken met onregelmatige dienst biedt dit ook een uitkomst, zo kunnen zij toch hun training regelmatig bijhouden. Daaruit is het idee ontstaan om in plaats van ‘s avonds, overdag te gaan sporten op de mooie atletiekbaan van de AV Hollandia.
We weten allemaal dat je juist op oudere leeftijd de beweging erin moet houden. Immers: rust roest. Omdat we allemaal gezond willen blijven, is er nu de mogelijkheid om op ook een wat rustiger manier in beweging te blijven. De leeftijd van de leden van deze groep is tussen de 23 en 74 jaar en bestaat uit mannen en vrouwen waarvan ieder op zijn eigen niveau loopt.

In eerste instantie is ons hoofddoel het hardlopen. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van het krachthonk van AV Hollandia. Daarnaast zijn er ook trainingen in de duinen (duintrainer) en andere lokaties als de scholen van Hoorn op de woensdagmorgen hun jaarlijkse sportdag hebben.

Het programma van de training bestaat uit:

  • Inlopen
  • Warming-up
  • Loopscholing
  • Loopprogramma op ieders niveau
  • Eventueel krachttraining (in eigen krachthonk en krachttrainer)
  • Uitlopen
  • Kleedkamers en douches aanwezig.

Na de training is er in de kantine koffie/thee.

Men betaalt voor inschrijving de eenmalige inschrijfkosten van € 7,50 en voor verzekering en lidmaatschap (Hollandia en KNAU) jaarlijks € 23,50. Er wordt gebruik gemaakt van een strippenkaart. De kosten van een strippenkaart zijn voor 10 trainingen € 20,00. (Komt men niet dan betaalt men niet.)

Leden van AV Hollandia kunnen gratis meetrainen

Kom eens vrijblijvend enige keren mee trainen..

De VOC-Hollandia traint alleen op de woensdagochtend, aanvang 9.15 uur.

Inlichtingen: Administratie VOC-Hollandia woensdagochtendgroep: pa.rijs@ziggo.nl