Al decennia lang is het voor leden van A.V. Hollandia mogelijk om gezamenlijk zondag ’s morgens te trainen in de Schoorlse duinen. De training is bestemd voor alle Hollandia atleten die beschikken over enige conditie en/of die eventueel een bepaalde wedstrijd voor ogen hebben.

Hardlopen in de duinen is goed voor je techniek, kracht en karakter. De grootste voordelen zijn de onbeperkte mogelijkheden (heuvels, mul zand) / de onverharde paden / de luwte van het bos / de prachtige omgeving en uiteraard ook de gezelligheid met elkaar. In een duintraining is veel variatie mogelijk. Deze bezorgt je de nodige prikkels en stimuleert het plezier in hardlopen. De training zal voornamelijk bestaan uit intervallen of fartlek (vaartspel). En als je met meerdere lopers loopt dan verhoogt dat weer je motivatie. Zijn er alleen maar voordelen? Nee, je moet er wel voor naar Schoorl (mee-)rijden.

Na de vakantieperiode is de training voornamelijk afgestemd op het CROSScircuit welke eind oktober begint in Hoorn met de Hoornse Parkcross georganiseerd door A.V. Hollandia. Vervolgens bestaat het circuit uit nog 4 crosslopen in Dijkgatsbos, Grootebroek, Den Helder en Spierdijk. En dan zijn er nog de Kerstcross in Opmeer en de Oudejaars dijkenloop in Aartswoud. Maar ook als je niet aan deze crossen meedoet is een duintraining zeker aan te raden. Het is een mooie aanvulling op je baantraining en duurloop.

Als je voor een eerste keer mee wilt trainen, stuur dan s.v.p. even een mailtje naar ondergetekende. We verzamelen zondagochtend op de sportvelden aan de Molenweg in Schoorl en starten om 9:30 uur met de training.

Let op: gewijzigde starttijd!
Met ingang van 1 oktober begint de duintraining weer om 9:30. In het winterseizoen zijn er geen kofferbakmarkten in Schoorl en hebben we geen last van de (parkeer)drukte.

 

Tot ziens in Schoorl,
groet, Jan Conijn
E-mail: jconijn@planet.nl