Gisteren waren 5 atleten van AV-Hollandia actief bij de Phanos Indoor in Amsterdam. Het werd gehouden in de Ookmeerhal, een mooi sportcomplex met een indoor-baan. Hier kan indoor met spikes worden gesprint en vergesprongen in de versping bak. Die heb je niet overal.

Maartje Tuil op de 40 m sprint

In de ochtend kwam Maartje Tuil in actie. Ze haalde een pr met kogelstoten (4,57 m) en verspringen (3,38 m) en had met 7,17 op de 40 m het onderste uit de kan gehaald bij de sprint. Ze was had 3 keer de derde plek, maar viel overall met een 4e plek net buiten het podium.

Bente Tuil springt over 1,45 m

Vervolgens kwam haar zus Bente in actie. nou ja in actie…. Door de 17 series en de bijhorende chaos miste ze de start. Wat was ze teleurgesteld… Dan maar weer door naar het kogelstoten, waar ze tot 8,38 kon stoten. Het sluitstuk voor haar was het hoogspringen waar ze haar pr van 1,45 wederom wist te evenaren. Ze moest het deze keer opnemen tegen 1 jaar oudere D2 junioren, waarvan er 2 nog ietsje hoger sprongen.

Lianka wint haar serie

Lianka Wit kwam in actie op de 60 m sprint en de 60 m Horden. Het haar pr op horden van 10,78 s werd ze 10e van de 48 deelnemers. Helaas niet onvoldoende voor de finale, waar de 6 tijdsnelsten mochten aantreden. Bij de 60 m spring haalde Linka een pr-tijd van 9,20 s. Dit was een verbetering van 1/100 seconde op haar vorige pr.

Lucas in actie bij Horden

Lucas Knetemann was naar de Ookmeerhal gekomen voor de 60 m horden, 60 m sprint en kogelstoten. Bij kogel kwam hij tot 6,02. Bij de 60 m behaalde hij met een tijd van 9,39 een flink pr. Zijn eerste echte hordenwedstrijd ging ook helemaal niet slecht. Tussen de 1 jaar oude D2 jongens liet hij de helft van de concurrenten achter zich met een 21 plaats.

Sophie bij het verspringen

Sophie was ook afgereisd met haar vader en zusje. Ze deed een meerkamp met 60 m sprint, kogelstoten en verspringen. Sophie voltooide de 60 m in 10,06 s. Daarna sprong ze 3 meter 56 bij het verspringen en kwam met kogel tot 5,62 meter. Bij alle onderdelen verbeterde ze haar persoonlijke record!

 

Hieronder ook nog de foto’s van de indoor van Wieringermeer van 28 januari en de Jeugdcross bij Dokev in Anna paulowna op 4 februari.

Foto’s Indoor Wieringermeer 

Foto’s Jeugdcross bij Dokev