Over het gehele jaar wordt de jeugd in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan een aantal wedstrijden. Zowel in het buitenseizoen als in het binnen seizoen worden er een aantal wedstrijden aangeboden via de mail, jeugdhollandia@hotmail.nl en door middel van een wedstrijdkalender. Deelname aan deze wedstrijden is niet verplicht, maar begrijpelijkerwijs wordt iedereen wel verwacht deel te nemen aan de thuiswedstrijden. De pupillen verwerken tijdens een wedstrijddag altijd een meerkamp. Deze meerkamp bestaat uit een sprint-, en werp- en een springonderdeel. Voor het afsluitende lange loopnummer (600/1000m) kan apart worden ingeschreven. De junioren kunnen vaak kiezen voor specifieke onderdelen. De kosten per wedstrijd dienen zelf betaald te worden.

Kijk  hier voor de wedstrijdagenda

Pupillen competitie

In het zomerseizoen worden gezamenlijk 3 competitie wedstrijden bezocht, met eventueel aansluitend een regiofinale in september. Deze wedstrijden zijn verplicht, alleen met een geldige reden kan worden afgezegd. A.V. Hollandia betaalt dan ook het inschrijfgeld voor deze wedstrijden.

Tijdens de competitiewedstrijden wordt er, naast de gebruikelijke meerkamp, ook een estafette gelopen waarbij de punten van de estafette worden opgeteld bij de punten van de meerkamp. Zie voor meer uitleg over het puntensysteem www.atletiekcompetities.nl. Hierop kun je ook de uitslagen en standen bekijken. Iedere leeftijdscategorie vormt gezamenlijk een ploeg, bestaande uit minimaal 4 atleten. De punten die de pupil behaald met de driekamp tellen voor een individueel klassement en voor het ploegenklassement.

Tijdens de wedstrijden heeft iedere groep heeft een begeleidende ouder die tijdens de wedstrijd aanwezig is. Ook zal er een trainer aanwezig zijn die zijn aandacht zoveel mogelijk zal verdelen over de deelnemende teams.

Elke wedstrijd heeft een tijdschema /chronoloog die al enkele dagen voor de wedstrijd bekend wordt gemaakt op de site van de organiserende vereniging. Iedere deelnemer krijgt een startnummer, welke op de rug gespeld moet worden voor de meerkamp en bij het lang loopnummer op de borst.
NB: De pupillen zijn verplicht clubkleding te dragen.

In het winterseizoen ligt de nadruk op de crosscompetitie en op indoorwedstrijden. Ook deze worden via de mail aangeboden.

Juniorencompetitie.

Ook deze leeftijdscategorie kent een verplichte competitie maar dan alleen met een ploegenklassement. Iedere deelnemer krijgt dan één of meer onderdelen toegewezen. Deze competitie bestaat uit 3 wedstrijden en een landelijke finale. Ook hierbij is iedere deelnemer verplicht clubkleding te dragen, teneinde niet te worden gediskwalificeerd.

Kleding en schoeisel.

Voor atletiek heb je in ieder geval goede loopschoenen nodig en sportkleding. Als je aan wedstrijden mee wilt gaan doen, doe je dat in clubtenue. Zoals iedere sportclub heeft A.V. Hollandia speciale clubkleding die wordt gedragen tijdens wedstrijden. Deze is te koop bij Runnersworld Hoorn. Onze clubkleding bestaat uit een rode korte broek/tight en een rood T-shirt/hemdje/top met clubembleem. Tijdens de (buiten)wedstrijden mogen door Junioren spikes gedragen worden op diverse onderdelen, tijdens trainingen voor pupillen niet.