Wat een fantastische ervaring. Vandaag heb ik mee gedaan aan de werpvijfkamp (V50) op het EK Masters in Aarhus Denemarken, mijn groep bestond uit 22 dames. Voor mij de eerste keer aan een internationale wedstrijd bij de masters.

Gelukkig moest ik niet zo vroeg beginnen, maar toch vroeg wakker om 6.30 uur, slapen kon ik niet meer, de zenuwen waren er dus al vroeg. FF douchen, spullen inpakken, lekker ontbijtje en toen met de motor naar het Viby-stadion. Eigenlijk een gewone a…tletiekbaan, 9 van de 10 banen zijn beter ingericht…kogelstoten in gras en blubber, sector nauwelijks te zien, geen of verkeerde afschandsborden naast de sector, geen normale schuilplekken en nauwelijks zitplaatsen, geen omroepinstallatie en muziek. Een beetje doodse boel dus, maar de sfeer moet je zelf maken, ik heb me de hele dag wel vermaakt en veel nieuwe mensen ontmoet en gegevens uitgewisseld (Zweden/Griekenland).

We begonnen met kogelslingeren, dit ging best goed, over de 35 meter. Het tweede nummer kogelstoten, niet zo ver als gehoopt, maar met 11,62 meter werd ik derde, toch blij mee. Met de discus kwam ik tot 28,71 meter, de wedstrijd werd even stilgelegd door een stortbui. De speer landde op 22,41 meter, maar had erg last van mijn buik en heb de derde poging laten schieten. Gewichtwerpen ging niet helemaal, afstand toch nog 10,79 meter. Uiteindelijk ben ik met 3402 punten 8ste geworden, een nieuw persoonlijk en clubrecord.
Een leuke wedstrijd, maar met de vele deelnemers (22) was het wel lang wachten tussen de beurten door. In eerste helft kwam af en toe de regen met bakken naar beneden, gelukkig waren het wel korten buien.

Een lange dag van 6,5 uur van start tot finish, maar wel leuke belevenis, had ik niet willen missen. Met dank aan mijn super geduldige supporter, Peter Bakker, voor de foto’s en de filmpjes. Op naar de volgende vijfkamp, eind september het NK in Zutphen….en volgend jaar…het WK in Malaga, dat lijkt met wel wat.