AV Hollandia organiseert elk jaar diverse wedstrijden en evenementen in (de omgeving van) Hoorn. Onderstaand een overzicht en korte introductie van de jaarlijks terugkerende evenementen.

 


19 maart 2017: Hollandia’s Dijkenloop

Een hardloopwedsrijd door Verkeersarm landelijk West-friesland met een 5, 10 en 16,1 km. De 2017 editie vindt plaats op 19 Maart.

Informatie Dijkenloop 2017

 


2 april 2017: Trainingspakkenwedstrijd

Eerste baanwedstrijd van het seizoen welke samen met SAV wordt georganiseerd. Het ene jaar op de baan van AV-Hollandia en en andere jaar bij SAV.

In 2017 is de trainingspakkenwedstrijd op de baan van AV-Hollandia. De datum is 2 april.

klik hier voor meer informatie over de trainingspakkenwedstrijd 2-4-2107


25 juni 2017: Stoomtramloop

Op de vierde zondag van juni organiseert Stichting Sportief West-Friesland de Stoomtramloop. De 14e editie wordt op zondag 25 juni 2017 gehouden. De Stoomtramloop organiseert dan drie evenementen: De Halve Marathon met de Stoomtram van Hoorn naar Medemblik vervolgens door de westfriese dorpjes naar de atletiekbaan van Hollandia in Hoorn.

De Kwart Marathon 10.550 meter. Met start en finish op de atletiekbaan in Hoorn. In 2016 werd dit evenement voor de eerste keer georganiseerd en had 140 deelnemers. In 2017 wordt het voor de tweede keer georganiseerd.

De Wandeltocht van Hoorn naar Medemblik en dan vervolgens met de Stoomtram weer terug naar Hoorn. Deze wandeltocht is ongeveer 22 kilometer lang. De wandeltocht kende in 2016 een enorme groei. Het was dan ook erg gezellig bij eetcafe Halfweg in Midwoud waar alle deelnemers een consumptiebon voor kregen.


Juni: CD-minibokaal

In  juni  organiseert AV Hollandia de CD-mini Bokaal. Een wedstrijd voor CD-junioren.
Deze wedstrijd wordt gehouden op de atletiekaccommodatie op het sportcomplex de Blauwe Berg te Hoorn. Ga naar atletiek.nu Voor meer informatie en inschrijven.


2 september: Gerrit Vos Bokaal

In september  organiseert de AV Hollandia de Gerrit Vos Bokaal. Een wedstrijd voor Pupillen.
Deze wedstrijd wordt gehouden op de atletiekaccommodatie op het sportcomplex de Blauwe Berg te Hoorn.
Er is een overallprijs ( wisselbeker) voor de winnende vereniging. Ga naar atletiek.nu Voor meer informatie en inschrijven.


22 september 2017: Heer & Meester Baancircuit

De finale van het Heer en Meester Baancircuit zal plaats vinden op 22 september bij AV-Hollandia te Hoorn.

Meer informatie en voor-inschrijving via Atletiek.nu

1 oktober 2017: Clubkampioenschappen

De jaarlijkse clubkampioenschappen vinden plaats op de baan van AV-Hollandia. De clubkampioenschappen worden traditiegetrouw afgesloten met de familie-estafette. Meer informatie en voor-inschrijving via Atletiek.nu


 

11 Oktober: 38e Rien Stout Scholieren veldloop

wanneer: woensdag 11 oktober 2017 (uitwijkdatum 18 oktober) zie http://www.avhollandia.nl/rien-stout-scholierenveldoop/


 30 Oktober 2017: Parkcross

Jaarlijks wordt het Runnersworld-Hoorn Crosscircuit georganiseerd bestaande uit vijf individuele wedstrijden. De 1e cross wordt georganiseerd door AV-Hollandia en wordt gehouden op zondag 30 oktober in de Risdammerhout. Meer informatie op hardlopen.nl