Deze site doorzoeken

29dagen tot
FLYNTH recordwedstrijden 2014

Laatste nieuws


Flynth recordwedstrijden 

Zaterdag 17 mei 2014 organiseert AV Hollandia de FLYNTH recordwedstrijden op sportcomplex "De Blauwe Berg" in Hoorn, met aan de start diverse (inter-) nationale topatleten. De FLYNTH recordwedstrijden zijn onderdeel van het Lotto Baancircuit.


Link: FLYNTH recordwedstrijden / Lotto baancircuitAlgemene ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 14 april 2014 is Michiel de Ruiter aangenomen als nieuwe voorzitter van onze vereniging. Hij neemt de voorzittershamer over van Mindert Mulder. Per brief stelde Michiel zich voor.

Een tweede wijziging in het bestuur is het aftreden van Joost Daalhuisen. Zijn rol wordt overgenomen door Remco Mettes. Ook Remco stelt zich even kort voor:

Mijn naam is Remco Mettes. Ik ben 26 jaar en al lid van av Hollandia sinds mijn 8ste. Ik ben zelf gespecialisseerd in de 400m en 400 m horden. Sinds kort wil ik mij actief maken voor de AB-senioren. Dit zijn alle atleten tussen de 15 en 35 jaar. Ik wil mij hier samen met de overige commissieleden inzetten voor een betere structuur. Ik zie dat er nog een hoop moet veranderen op het gebied van communicatie, training en activiteiten.


AV Hollandia atleten presteren goed bij SAV in Grootebroek

Bijna een zomers gezicht, allemaal stoeltjes met ouders langs de baan bij de 1e competitiewedstrijd voor de pupillen in Grooteboek waar SAV gastheer was. Vol spanning werd uitgekeken naar het eerste onderdeel. Echter de afwezigheid van een microfoon die iemand nog thuis had maakte het een beetje lastig om iedereen op de goede plek te krijgen. Ook de jury had het een beetje lastig waardoor er een estafetteploeg finishte zonder het vereiste stokje. Een diskwalificatie bleef vreemd genoeg uit. Ook bij het balwerpen werd een nieuwe regel ingevoerd. Iedereen die geworpen had moest ook de bal weer zelf terugbrengen. Bal halen werd er steeds geroepen tegen de atleet of atlete. Maar goed dat dit niet gebeurde bij het verspringen, je moet er niet aan denken dat elke deelnemer zelf de zandbak weer moet aanharken!

Lees het hele verslag

Foto's
https://plus.google.com/photos/103000269515105020435/albums/6001681374036536481
http://www.mijnalbum.nl/Album=TYYWXT3Q

UitslagenTrainingspakkenwedstrijd

Afgelopen zondag 6 april vond de trainingspakkenwedstrijd plaats op de atletiekbaan van Hollandia. Vele atleten startten onder een redelijk stabiel wolkendek met persoonlijke records aan het buitenseizoen. 
  

Enquête clubblad

In het clubblad van februari stond een korte enquête over het clubblad. Er zijn al diverse reacties binnen, waarvoor onze dank. Heb je de vragenlijst nog niet ingestuurd, dan kun je de enquête eventueel ook digitaal invullen. Je reactie wordt zeer op prijs gesteld! 

Link: Enquête Clubblad


Dijkenloop - Zondag 23 Maart 2014

Op zondag 23 maart organiseert av Hollandia opnieuw de Dijkenloop.

De wedstrijd over 10 km start om 11.15 uur tegelijkertijd met de 5 km. Vijf minuten eerder gaat de halve marathon van start (11.10 uur).

Er wordt gestart op de atletiekbaan van de atletiek vereniging Hollandia op de Blauwe Berg. Hier kan in de kantine vanaf 9 uur worden ingeschreven.

Bekijk de uitslagen op www.uitslagen.nl.
Trainingspakkenwedstrijd - Zondag 06 April 2014

Programma:

Masters / Senioren / AB junioren:
100 m – 200 m - 400 m – 1000 m – 3000 m – ver – kogel – discus - speer
Jongens Jun C : (100 m – 800 m - verspringen – Kogelstoten) - 4 x 100 m
Meisjes Jun C : (80 m – 1000 m - verspringen – Kogelstoten) - 4 x 80 m
Jongens Jun D : (80 m – 1000 m - verspringen – Kogelstoten) - 4 x 80 m
Meisjes Jun D : (60 m – 1000 m - verspringen – Kogelstoten) - 4 x 60 m
Pupillen A : (60 m – verspringen – balwerpen) – 1000 m – 4 x 60 m
Pupillen B : (40 m – verspringen – balwerpen) – 1000 m – 4 x 40 m
Pupillen C : (40 m – verspringen – balwerpen) – 600 m – 4 x 40 m
Pupillen Mini : (40 m – verspringen – balwerpen) – 600 m – 4 x 40 m

Inschrijfgeld: € 2,00 per deelnemer

Inschrijfadres: wedstrijdsecretaris@avhollandia.nl
Inschrijven t/m 27 – 03 – 2014

WK indoor Sopot (POL) 

In het weekend van 7 t/m 9 maart vindt in het Poolse Sopot het indoor Wereldkampioenschap atletiek plaats. Goede kansen op Nederlands eremetaal zijn er onder meer voor Eelco Sintnicolaas (7-kamp), Nadine Broersen (5-kamp) en Sifan Hassan (3.000m). Volg via onderstaande links hoe de atleten het er vanaf brengen. 
Clubrecord voor Quiéroz in Apeldoorn

Zondag 2 maart deed Quiéroz Kuijper mee aan de pupillenindoor in het Omnisport in Apeldoorn. Dit grote evenement wordt ook wel het officieuze NK indoor voor pupillen genoemd.

Bij de 2e jaars A-pupillen waren maar liefst 74 deelnemers. Als eerste stond de 60 meter sprint op het programma. Quiéroz liep hier een mooi PR van 8.80 dec., goed voor de 3e tijd algemeen.

Na de sprint was het tijd voor het verspringen. Ook hier had hij een PR: 4.27 meter. Dit leverde een gedeelde 6e plaats op.

Na een lange pauze van 3 uur stond de 600 meter op het programma. Quiéroz werd 2e in zijn serie, maar zijn tijd van 1.53.27 min/sec. was opnieuw een PR en bovendien een clubrecord.

Als laatste moest hij kogelstoten. Niet helemaal zijn favoriete onderdeel, maar hij kwam toch tot 7.01 meter. Hier helaas geen PR.

Alles bij elkaar opgeteld leverde dit een hele mooie 4e plaats voor Quiéroz op in het algemeen klassement. Hij kwam 20 puntjes tekort voor een podiumplek, maar met 3x een PR en een clubrecord ging hij dik tevreden naar huis.

http://www.mijnalbum.nl/Album=U7UL3FVF


Het Blauwe Berg Circuit

Ook in 2014 gaat de loopgroepcommissie gewoon door met de Coopertest, de 5 km en de 10 km. De eerste wordt gehouden op 14 maart 2014 en zo elke 2e vrijdag van de maand verder, behoudens de winter- en de vakantiemaanden volgens de flyer.

We hopen op een grote opkomst en wensen jullie veel loopplezier.

Voor meer informatie klik hier voor de flyer


Clubblad Februari

Het clubblad van februari is weer online te vinden. In deze versie wordt gevraagd een enquête in te vullen over het clubblad, dat kan ook online!

Download de enquête hier en stuur hem ingevuld naar webbeheer@avhollandia.nl.


Kunstknie

De medische wetenschap staat voor niets. ‘Knie versleten? Geen nood, meneer, we slopen hem er uit en monteren met alle liefde een nieuwe knie op de plek die na het slopen vrijgekomen is!’ Het overkwam de voorzitter. Natuurlijk schreef hij er een stukje over.

Klik hier om het te lezen.


Laurens Abbink 5e op !NK junioren in apeldoorn

Op de nederlands indoor kampioenschappen meerkamp deed Laurens Abbink mee bij de A-junioren. Na het 400 meter succes was het nu tijd om de lijn van goede prestaties door te zetten. Op alle zeven onderdelen wist hij een persoonlijk record te zetten. Op de afsluitende 1000 meter wist hij zelfs de snelste tijd neer te zetten.

Met een punten totaal van 4689 wist hij een vijfde plaats te bemachtigen in het eindklassement. Voor meer uitslagen zie de site: http://www.nkindoor.nl/indoormeerkamp/

Naast Laurens was ook Frits Martens actief, maar dan op het NK voor Masters. Frits deed mee het kogelstoten (10.93m) en het hinkstapspringen (6.40m).Veranderingen in jeugdcommissie

Na jaren actief geweest te zijn in de jeugdcommissie van AV Hollandia, heeft Johanna IJsbrandij aangegeven te gaan stoppen met haar werkzaamheden. Johanna heeft in deze tijd een belangrijke bijdrage geleverd aan het vormgeven van de jeugdcommissie, het organiseren van diverse leuke activiteiten voor de kinderen en het bijhouden van alle e-mails die dagelijks binnenkomen. Verder heeft Robbert de Vreng, samen met Johanna een belangrijk vormgever van de jeugdcommissie, aangegeven een stapje terug te gaan doen. We willen hen dan ook graag bedanken voor hun bijdragen!

Gelukkig is er alweer versterking in de persoon van Ilse de Bruin, moeder van Dyanthe (MPB). Daarmee bestaat de jeugdcommissie uit de volgende leden: Joop Musman, Loes Kunst, Bart Berghuis, Ingrid Hoogland, Ilse de Bruin, Joost Daalhuisen en Jeroen van de Griend.

Lijkt het u leuk om ook een bijdrage te leveren ten behoeve van de jeugd van AV Hollandia? Neem dan contact op met jeugdhollandia@hotmail.nl of spreek 1 van de leden aan. Nieuwe, enthousiaste ouders zijn altijd van harte welkom.


NK Indoor - Laurens Abbink pakt zilver op de 400m

Tijdens de NK indoor voor junioren heeft Laurens Abbink de tweede plaats behaald op de 400 meter. Nadat hij zaterdag in de series al dik zijn persoonlijk record verbeterde, haalde hij tijdens de finale nogmaals een hap van zijn PR met een tijd van 50.14 sec. 
De NK indoormaand in Apeldoorn is begonnen met de AB-Junioren in de Omnisport hal. Voor Hollandia verschenen Bente Feld (60mH - 9.59 sec), Astrid Ekelmans (ver - 5.32 m. en 60m 8.45 sec), Django de Vreng (kogel -NM) en Laurens Abbink (ver - 6.12 m./ 400m - 50.14 sec 2e) aan de start. Hun prestaties zijn terug te vinden in de Live results via onderstaande link.  3e INOV-8 WIERINGERMEERTRAIL

Hallo sporters bij AV Hollandia,

29 juni is de 3e INOV-8 WIERINGERMEERTRAIL in en rondom het Dijkgatsbos en natuurgebied 't Wierholt. De inschrijving is op 1 februari geopend, en inmiddels is het maximum aantal deelnemers behaald. Indien er echter nog lopers zijn van AV Hollandia die mee willen doen aan de trail kunnen ze zich nog inschrijven totdat de inschrijving definitief wordt gesloten (we laten wat extra inschrijvingen toe aangezien er op de dag zelf ook altijd wat afmeldingen zijn/mensen die niet op komen dagen)

De website is:
http://wieringermeertrail.webklik.nl

Sportieve groet namens het INOV-8 WIERINGERMEERTRAIL.


Midwinterfeest pupillen en junioren

Zaterdag 25 januari werd ons jaarlijkse midwinterfeest weer gevierd op ijsbaan de Westfries. Met 41 pupillen en junioren werd een vossenjacht op het ijs gehouden. Een aantal jeugdcommissieleden, een trainster, een ouder en 2 hulpvaardige meiden waren de vossen waarop gejaagd moest worden, herkenbaar door een bijzonder hoofddeksel. Uiteraard was er ook een “mol” onder de vossen, maar gelukkig werd ook die na een poosje gevonden. Vooraf kregen alle kinderen een warme muts aangeboden door Optisport, waarvoor onze dank. Zo waren niet alleen de vossen goed herkenbaar. Het was duidelijk dat atletiekkinderen all round sporters zijn. We waren onder de indruk van de schaatsvaardigheden van onze (soms nog hele jonge) delegatie!

Na afloop was het verzamelen in café “de hoge noor” waar het goed toeven was dankzij de warme chocomelk/patat en limonade die maar aangevoerd bleven worden. Het was weer een geslaagd midwinterfeest.Mandela National Stadium

In de Oegandese hoofdstad Kampala staat een stadion dat de naam draagt van de Afrikaanse halfgod Nelson Mandela. Het stadion staat er sinds 1999. Het is onder meer geschikt voor voetbal- en atletiekwedstrijden. Achterop een brommer reed de voorzitter er op een dag naar toe. Natuurlijk schreef hij er een stukje over. Klik hier als je wilt weten wat hij er van vond.


Indoor Apeldoorn

Op zaterdag 29 Januari organiseerde av pec de jaarlijkse indoorwedstrijd in het omnisport centrum te Apeldoorn. Bij de wedstrijd waren een aantal Hollandia AB-Senioren aanwezig. Bente Feld, Jan Groot en Django de Vreng waren al vroeg op de wedstrijd aanwezig om te starten met de 60m horden en het verspringen. Het was de ideale test in de aanloop naar de komende Nk maand. Voor Django was het zijn eerste indoor wedstrijd als B-junior. Doordat het verspringen rond dezelfde tijd was als het hordenlopen, was het voor Django lastig om zich goed voor te bereiden. Toch wist met het verspringen tot 5.55m te komen, waarmee hij dicht bij zijn pr van 5.73 m kwam. Op de 60m horden benaderde hij zijn pr met een honderdste door 9.31 te lopen. Bente liep niet de sterkste race maar verbeterde wel haar pr tot 9.73 s. Jan Groot kwam op de horden tot een tijd van 8.70. Hij gaat proberen met het Nk een snellere tijd te lopen. Later op de dag kwam Django nog in actie bij het kogelstoten. Hierbij kwam hij tot een nieuw persoonlijk record. Afgelopen jaar kwam hij met de 4kg kogel tot 11.76m en nu wist hij de 5kg kogel al tot 11.54m te stoten. Voor Frank Dekker eindigde de dag met een bittere pil. Hij was gekomen om zijn vorm op de 60 meter vlak te laten zien. Helaas blesseerde hij zich met de warming up, waardoor hij niet meer kon lopen. Verdere uitslagen zijn te vinden op www.indoor.avpec1910.nl

Remco Mettes

Clubblad Januari 2014 online

Het nieuwe clubblad kun je vinden onder Media


Oeganda, wie er aan sport wil doen

Wie in Oeganda aan sport wil doen moet vindingrijk zijn. Klik hier als je de column over dit onderwerp wil lezen.


Meewerkrooster

Net als ieder jaar organiseert Hollandia een leuk aantal wedstrijden, hiervoor wordt van ieder lid verwacht een dagje te helpen. Om niet op ingeroosterd te worden vragen we alle leden zich aan te melden.

Aanmelden voor deze wedstrijden kan door het meewerkrooster te open/downloaden en daarna te versturen naar h.a.wheins@kpnmail.nl. Lees even goed de Bijlage waarin onder ander wordt uitgelegd dat enkele evenementen slechts voor een halve beurt gelden.


Pasavonden Clubkleding 

Maandag 20 januari
Dinsdag 21 januari
Woensdag 22 januari
Zaterdag(ochtend) 25 januari 

Bekijk de posterFeeting

Stephen Kiprotich en David Kamoga zijn Oegandese winnaars van Olympisch eremetaal. Kiprotich won in Londen (2012) goud op de Marathon, Kamoga pakte brons op de 400 m. tijdens de Spelen van Atlanta (1996). Onbekend is of de atleten in hun geboorteland van jongs af aan eindeloos van A naar B zijn gelopen. Het zou kunnen.Klik hier voor een column van de voorzitter over het Oegandees Engelse woord feeting.


Č
ĉ
ď
Hollandia Hoorn,
26 feb. 2014 12:35