Deze site doorzoeken

Laatste nieuws

8 Oktober is de 35e RIEN STOUT SCHOLIERENVELDLOOP

Op 8 oktober wordt voor de 35e maal de scholierenveldloop georganiseerd. De start is net als voorgaande jaren op het rugbyveld achter de atletiekbaan op de Blauwe Berg, waarna de finish zal volgen op de atletiekbaan.

Voor meer informatie lees hier de informatie folder 


DEEN Jeugdsponsor Actie 2014

Wij zijn heel blij te kunnen melden dat we mogen meedoen met de DEEN Jeugdsponsor Actie 2014. We zullen in de kantine en bij de ingang een grote bus neerzetten, waar iedereen zijn muntjes in kan doen. Vraag iedereen in de  familie en kennissenkring om de muntjes voor AV Hollandia te bewaren!

Veel dank alvast!

Sander Appelman van Deen heeft trainingspakken uitgedeeld. De trainingspakken worden verloot onder de Pupillen.Clubkampioenschappen 2014

Clubkampioenschappen 2014
Hoorn, 28 september 2014. Na een onstuimige voorbereiding kunnen we terugkijken naar een mooi zonnig en sportief clubkampioenschap. Dit alles is tot stand gekomen door de enthousiaste atleten, ouders en jeugd-commissie. 


Foto's clubkampioenschappen
Heeft u meer foto's? Stuur een e-mail naar webbeheer@avhollandia.nl

 

26 oktober, Parkcross

Het Roele de Vries Crosscircuit gaat dit jaar op 26 oktober van start met de Parkcross. Voor het circuit met vijf cross wedstrijden kan nu al ingeschreven worden. Kijk op de website van crosscircuit.nl  of schrijf je direct in via www.inschrijven.nl
 


Trainingstijden VOC veranderd, aanvang nu 9.15 uur

Op de woensdagmorgen wordt door een groep van oud clubleden (VOC) getraind, waarbij er elke week van trainer (4 totaal) gewisseld wordt. Na 5 jaar is deze groep gegroeid tot 43 kaarthouders.
Het merendeel van de actieve leden is vanwege vut e.d. gestopt met werken. Voor mensen die woensdagochtend vrij zijn of werken met onregelmatige dienst biedt dit ook een uitkomst, zo kunnen zij toch hun training regelmatig bijhouden. Daaruit is het idee ontstaan om in plaats van 's avonds, overdag te gaan sporten op de mooie atletiekbaan van de AV Hollandia.

Kom eens vrijblijvend enige keren mee trainen.

De VOC-Hollandia traint alleen op de woensdagochtend, aanvang 9.15 uur.


Pupillen Regio-Finale 20 september 2014

Beverwijk, Zaterdag 20 september. 
Met een grote groep van 25 atleten van AV-Hollandia
is afgelopen zaterdag gestreden voor het hoogste podium bij de pupillen regio-finale. Dit waren JPB, MPmini, MPC, MPB, MPA1 en Quieroz Kuiper (JPA2).
Velen hebben op diverse onderdelen hun persoonlijk record weten te verbeteren. Dit werd mogelijk mede veroorzaakt door de sterke tegenstanders. Helaas is geen van de teams of individuele deelnemers er in geslaagd op het podium te komen.  Desondanks was het een geslaagde dag.Twee-uurswedstrijd Edam

Op zondag 14 september werd op de mooie blauwe baan in Edam de laatste twee-uurswedstrijd voor pupillen en CD-junioren van het seizoen gehouden. Onder het toeziend oog van oud-schaatskampioene Yvonne van Gennip streden er namens AV Hollandia drie deelnemers om de medailles.

Bij de meisjes C-junioren was dat Megan Hoogland. Bij het verspringen kwam zij tot een sprong van 4.49 meter, goed voor een 4e plaats. De kogel stootte zij 10.20 meter ver. Hiermee werd ze 2e. De 80 meter sprint ging voor Megan in 11.49 sec. en dit was de 6e tijd.

Enzo Meerstra won bij de D-junioren twee van de drie onderdelen. Hij sprong 4.51 meter ver en de 80 meter sprint ging in 11.38 sec. Beide prestaties waren goed voor het goud. Bij het kogelstoten kwam hij tot 8.86 meter, dit leverde hem de 2e plaats op.

Er was ook nog een A-pupil aanwezig. Quiéroz Kuijper behaalde goud op de 60 meter sprint in een tijd van 8.95 sec. Zowel bij het kogelstoten als het balwerpen werd hij 2e in zijn groep met respectievelijk 8.37 meter en 37.40 meter.

Daarnaast deed Quiéroz met een gelegenheidsteam mee aan de estafette. Met 34.31 sec. liep hij samen met Jeff Tesselaar (Hera), Collin Geugjes (Nea) en Merlijn Bosman (SAV) onder de naam Team Noord-Holland de snelste tijd van de dag op de 4x60 meter.

Uitslagen:
http://www.avedam.nl/jeugd/ojc2014_8.pdf  

Op de foto Quiéroz Kuijper met zijn estafette-team.


Onderzoek regionale sportpagina's Noordhollands Dagblad regio West-Friesland

Beste supporter/atleten van AV Hollandia,

Mijn naam is Barry van Langen, sportverslaggever van het Noordhollands Dagblad regio West-Friesland en student aan de Hogeschool van Amsterdam. In mijn afstudeerscriptie doe ik voor het Noordhollands Dagblad regio West-Friesland onderzoek naar goede, regionale sportjournalistiek. Om daarin ook de lezer te horen, heb ik een enquête gemaakt. Wat vindt u van de regionale sportpagina’s van het Noordhollands Dagblad regio West-Friesland?

Het invullen zal niet langer dan vijf minuten duren en u helpt mij er heel erg mee in het afstuderen. Uw antwoorden worden alleen voor dit onderzoek gebruikt en niet voor andere doeleinden.

De enquête gaat uitsluitend over de regionale sportpagina's van West-Friesland, dus waarin vooral geschreven wordt over de verenigingen en sporters uit West-Friesland.

Geen antwoord is fout, het gaat immers om uw mening.

Klik op onderstaande link om te beginnen aan de enquête:

http://www.thesistools.com/web/?id=427043  

Mijn dank is groot!

Sportieve groet,

Barry van Langen
Sportverslaggever Noordhollands Dagblad regio West-Friesland
Student Media Informatie en Communicatie


GERRIT VOS BOKAAL uitslagen/foto's

Hoorn, Zaterdag 6 september: Onder goeie weersomstandigheden is zaterdag de Gerrit Vos Bokaal gehouden. Hieronder de uitslagen en foto's.

Uitslagen  (opmerkingen op de uitslag? stuur een e-mail naar wedstrijdsecretaris@avhollandia.nl)

ETUtrecht finishfoto's 

foto's gemaakt door Bart Treuren  (per 13-9 staan er nieuwe foto's online)

foto's gemaakt door Melvin Tuil  (hoofzakelijk Mini's en pupillen B)

Wil je ook foto's met ons delen? Stuur een e-mail naar webbeheer@avhollandia.nl


Uitslagen Nk Atletiek Senioren

Het Nederlands kampioenschap baanatletiek leverde voor de Hollandianen wisselende prestaties op. Op zaterdagmorgen liep Nienke Westen de 100 meter. Zij hoopte op een tijd in de twaalf seconden maar kwam strandde met 13.00. Remco Mettes kwam later op de dag in actie bij de 400 meter. Helaas kwam op dat moment net een wolkbreuk boven Amsterdam en liep hij  een teleurstellende 51.15.  Op zondag liep Nienke een 200 meter. Hierbij liep zij een goede 26.65 sec. Jan Groot kwam in actie bij de 110m horden. Helaas kwam hij ook niet goed in de race en finishte in 15.70. Al met al was het voor de atleten wel een mooie ervaring om mee te doen.


ArchiefČ
Ċ
Melvin Tuil,
8 sep. 2014 06:23
Ċ
Melvin Tuil,
2 jul. 2014 03:10
Ċ
Melvin Tuil,
28 sep. 2014 13:23
Ċ
Melvin Tuil,
10 jun. 2014 16:46
Ċ
Melvin Tuil,
25 sep. 2014 23:59
Ċ
Melvin Tuil,
10 jun. 2014 16:38
Ċ
Melvin Tuil,
14 sep. 2014 14:43
Ċ
Melvin Tuil,
8 jun. 2014 11:20