Deze site doorzoeken

Laatste nieuws


DEEN Jeugdsponsor Actie 2014

Wij zijn heel blij te kunnen melden dat we mogen meedoen met de DEEN Jeugdsponsor Actie 2014. We zullen in de kantine en bij de ingang een grote bus neerzetten, waar iedereen zijn muntjes in kan doen. Vraag iedereen in de  familie en kennissenkring om de muntjes voor AV Hollandia te bewaren!

Veel dank alvast!


Twee-uurswedstrijd Edam

Op zondag 14 september werd op de mooie blauwe baan in Edam de laatste twee-uurswedstrijd voor pupillen en CD-junioren van het seizoen gehouden. Onder het toeziend oog van oud-schaatskampioene Yvonne van Gennip streden er namens AV Hollandia drie deelnemers om de medailles.

Bij de meisjes C-junioren was dat Megan Hoogland. Bij het verspringen kwam zij tot een sprong van 4.49 meter, goed voor een 4e plaats. De kogel stootte zij 10.20 meter ver. Hiermee werd ze 2e. De 80 meter sprint ging voor Megan in 11.49 sec. en dit was de 6e tijd.

Enzo Meerstra won bij de D-junioren twee van de drie onderdelen. Hij sprong 4.51 meter ver en de 80 meter sprint ging in 11.38 sec. Beide prestaties waren goed voor het goud. Bij het kogelstoten kwam hij tot 8.86 meter, dit leverde hem de 2e plaats op.

Er was ook nog een A-pupil aanwezig. Quiéroz Kuijper behaalde goud op de 60 meter sprint in een tijd van 8.95 sec. Zowel bij het kogelstoten als het balwerpen werd hij 2e in zijn groep met respectievelijk 8.37 meter en 37.40 meter.

Daarnaast deed Quiéroz met een gelegenheidsteam mee aan de estafette. Met 34.31 sec. liep hij samen met Jeff Tesselaar (Hera), Collin Geugjes (Nea) en Merlijn Bosman (SAV) onder de naam Team Noord-Holland de snelste tijd van de dag op de 4x60 meter.

Uitslagen:
http://www.avedam.nl/jeugd/ojc2014_8.pdf

Op de foto Quiéroz Kuijper met zijn estafette-team.


8 Oktober is de 35e RIEN STOUT SCHOLIERENVELDLOOP

Op 8 oktober wordt voor de 35e maal de scholierenveldloop georganiseerd. De start is net als voorgaande jaren op het rugbyveld achter de atletiekbaan op de Blauwe Berg, waarna de finish zal volgen op de atletiekbaan.

Voor meer informatie lees hier de informatie folder


26 oktober, Parkcross

Het Roele de Vries Crosscircuit gaat dit jaar op 26 oktober van start met de Parkcross. Voor het circuit met vijf cross wedstrijden kan nu al ingeschreven worden. Kijk op de website van crosscircuit.nl of schrijf je direct in via www.inschrijven.nl


Pupillen Regio-Finale 20 september 2014

maar liefst  5 teams en 1 individuele atleet hebben zich geplaatst voor de regiofinale op zaterdag 20 september in Beverwijk! Dit zijn de JPB, MPmini, MPC, MPB, MPA1 en Quieroz Kuiper (JPA2)
Een team bestaat uit maximaal 5 atleten. Je hebt bericht gehad als je geselecteerd bent.

Waar: AV DEM (Adrichemlaan 1 A, 1947 KX Beverwijk
Starttijd defile: 10:20


Zondag 21 september 2014 is de eerste SportFair Hoorn

Zondag 21 September is veel te zien, doen en beleven voor de bewoners van Hoorn

Zondag 21 september 2014 is de eerste SportFair in Sportcentrum Hoorn en de Waterhoorn in Hoorn. In veel gemeenten is al een SportFair. Nu ook in Hoorn, om de inwoners van gemeente Hoorn gratis kennis te laten maken met het sport- en beweegaanbod in en om Hoorn.

Lees hier meer informatie over de SportFair.


Clubkampioenschappen 28 september 2014

Alle leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de clubkampioenschappen op zondag 28 september 2014.Ook familie kan zich opgeven voor de familie-estafette.


Schrijf je in door een e-mail te sturen naar wedstrijdsecretaris@avhollandia.nl (vóór 20-9)

Onderzoek regionale sportpagina's Noordhollands Dagblad regio West-Friesland

Beste supporter/atleten van AV Hollandia,

Mijn naam is Barry van Langen, sportverslaggever van het Noordhollands Dagblad regio West-Friesland en student aan de Hogeschool van Amsterdam. In mijn afstudeerscriptie doe ik voor het Noordhollands Dagblad regio West-Friesland onderzoek naar goede, regionale sportjournalistiek. Om daarin ook de lezer te horen, heb ik een enquête gemaakt. Wat vindt u van de regionale sportpagina’s van het Noordhollands Dagblad regio West-Friesland?

Het invullen zal niet langer dan vijf minuten duren en u helpt mij er heel erg mee in het afstuderen. Uw antwoorden worden alleen voor dit onderzoek gebruikt en niet voor andere doeleinden.

De enquête gaat uitsluitend over de regionale sportpagina's van West-Friesland, dus waarin vooral geschreven wordt over de verenigingen en sporters uit West-Friesland.

Geen antwoord is fout, het gaat immers om uw mening.

Klik op onderstaande link om te beginnen aan de enquête:

http://www.thesistools.com/web/?id=427043

Mijn dank is groot!

Sportieve groet,

Barry van Langen
Sportverslaggever Noordhollands Dagblad regio West-Friesland
Student Media Informatie en Communicatie


GERRIT VOS BOKAAL uitslagen/foto's

Hoorn, Zaterdag 6 september: Onder goeie weersomstandigheden is zaterdag de Gerrit Vos Bokaal gehouden. Hieronder de uitslagen en foto's.

Uitslagen (opmerkingen op de uitslag? stuur een e-mail naar wedstrijdsecretaris@avhollandia.nl)

ETUtrecht finishfoto's

foto's gemaakt door Bart Treuren (per 13-9 staan er nieuwe foto's online)

foto's gemaakt door Melvin Tuil (hoofzakelijk Mini's en pupillen B)

Wil je ook foto's met ons delen? Stuur een e-mail naar webbeheer@avhollandia.nl


Laatste Blauwe Berg Circuit op 12 september

Helaas heeft de recreantencommissie moeten besluiten dat op 12 september a.s. de Coopertest en de 5 en 10 km loop voor de allerlaatste keer zal worden gehouden.  Lees meer


C-spelen bij ACC te Amsterdam

Zaterdag 30 en zondag 31 augustus vinden weer de C-spelen plaats bij AAC te Amsterdam Voor Hollandia komen op zaterdag Megan Hoogland op ver en kogel en Lindy van der Wouden op discus in actie. Op zondag lopen Megan de 60 m horden en Noor van Bree de 1500 m Door een te grote inschrijving vielen Noor op de discus, Lindy op de speer en Nina Baltus op de 800 m af.

Meer info is te vinden op C spelen AAC Amsterdam


Jeugdtrainingen zijn weer begonnen

Dag atleten,

we hopen dat jullie allemaal een heerlijke vakantie hebben gehad de afgelopen weken, zodat jullie goed uitgerust aan de tweede helft van het seizoen kunnen beginnen. Morgen beginnen alle trainingen weer, op dezelfde tijd als voor de vakantie.

We hopen jullie allemaal weer te zien, tot morgen.

De jeugdcommissie en de trainers


Uitslagen Nk Atletiek Senioren

Het Nederlands kampioenschap baanatletiek leverde voor de Hollandianen wisselende prestaties op. Op zaterdagmorgen liep Nienke Westen de 100 meter. Zij hoopte op een tijd in de twaalf seconden maar kwam strandde met 13.00. Remco Mettes kwam later op de dag in actie bij de 400 meter. Helaas kwam op dat moment net een wolkbreuk boven Amsterdam en liep hij  een teleurstellende 51.15.  Op zondag liep Nienke een 200 meter. Hierbij liep zij een goede 26.65 sec. Jan Groot kwam in actie bij de 110m horden. Helaas kwam hij ook niet goed in de race en finishte in 15.70. Al met al was het voor de atleten wel een mooie ervaring om mee te doen.


NK Atletiek senioren

Aankomend weekend(26 – 27 juli) staat het NK atletiek voor de senioren weer op de agenda. In het Olympisch stadion in Amsterdam zal de top van Nederland zich met elkaar gaan meten. In dit geweld zullen een aantal Atleten van Hollandia gaan proberen boven zich uit te stijgen en de strijd aangaan met de top. Deze atleten zullen verspreid over de zaterdag en zondag deelnemen aan hun onderdelen. Nienke Westen neemt deel aan de 100 meter en de 200 meter. Remco Mettes zal uitkomen op de 400 meter. Dit jaar zonder de hordes, waarbij Jan Groot wel over de hordes zal gaan lopen op de 110 meter horden. Wij wensen deze atleten veel succes dit weekend en hopen dat ze door vele in het stadion zullen worden aangemoedigd.

Voor verdere informatie kijk op www.nkatletiek.nl


Wie gaan er naar de pupillenfinale?

Na 3 voorrondes is de eindstand bekend en dus ook wie er op 13 september naar DEM in Beverwijk mogen om daar de strijd aan te gaan met de andere geplaatste ploegen.
Bij de Jongens heeft de B-ploeg zich als 7e geplaatst. Bij de meisjes zijn dat de A 1e jaars die op de 6e plaats eindigde en de B, C en de Mimi’s die zich allemaal als 5e hebben geplaatst. Quiéroz Kuiper wist zich als 5e individueel te plaatsen bij de JPA-2. De JPA-2 eindigde als 13e en de JPA-1 als 19e. De C-ploeg en de mini’s kwamen op de 18e en 14e plaats terecht. Bij de MPA-2 eindigde de ploeg op de 11e plaats.


ArchiefČ
Ċ
Melvin Tuil,
8 sep. 2014 06:23
Ċ
Melvin Tuil,
2 jul. 2014 03:10
Ċ
Melvin Tuil,
10 jun. 2014 16:46
Ċ
Melvin Tuil,
10 jun. 2014 16:38
Ċ
Melvin Tuil,
14 sep. 2014 14:43
Ċ
Melvin Tuil,
8 jun. 2014 11:20